Tyanaspor, Niğde Belediyespor'un Bünyesine Alındı

Niğde Belediyespor kulübü başkanı Yakup Yerlikaya, Kemerhisar beldesinin takımı Tyanaspor’u Niğde Belediyespor kulübünün bünyesine aldıklarını söyledi.

Başkan Yerlikaya, BAL liginde mücadele eden Tyanaspor’u bir altyapı olarak görüp orada yetişen oyuncuları Belediyespor kadrosuna alacaklarını belirtti.

Tyanaspor’un BAL ligi maçlarını Bor stadyumunda oynadıklarını ve Niğdeli sporseverlerin Tyanaspor’a destek vermelerini isteyen Başkan Yerlikaya konuşmasında şunları söyledi:

"Geçen sene Azatlıspor bal liginde ilimizi temsil etti. Gerçekten zor şartlar altında temsil etti. Ardından bu sene de Kemerhisar Tyana spor ilimizi BAL liginde temsil etme hakkını kazandı. Ama tabi bu sonuçta maddi imkansızlıklardan dolayı inanın istediğimiz şekilde gitmiyor. Bir kulübü idare etmek o kadar kolay değil. Yönetim kurulu olarak ve belediye başkanımızın bizlere verdiği yetkiler doğrultusunda Tyanaspor’u Niğde Belediyespor bünyesine kattık. İnşallah Niğde’mizdeki oyuncuları Niğde’mizin evlatlarını Tyanaspor bünyesinde alıp oynatıp yetiştirip üst liglerde oynatma fırsatı bulacağız bu şekilde. Tabi transfer sezonu bitti BAL liginde. İnşallah devre arasına kadar Tyanaspor gidebildiği yere kadar giderse devre arasında 3-5 kaliteli transferle BAL liginde de bir üst lige çıkamasa da üstleri zorlayacak bir takım kurma hedefindeyiz.”

Niğde’yi iki takımla en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade eden Yerlikaya, “Önceliğimiz Niğde’nin evlatlarına, Niğde’deki futbolcu kardeşlerimizi Tyanaspor’la birlikte oynatmayı düşünüyoruz. Bizim Tyanaspor’u almamızdaki bir nedenimizde budur. Yani ben Niğde Belediyespor’un alt yapısı anlamında A2 takımı anlamında oynatmayı düşünüyoruz. Tyanaspor maçlarını Bor stadyumunda oynuyor buradaki maçlara Niğdeli taraftarlarımızda Niğde Belediyesporumuzun maçı olmadığı maç günlerinde Tyanaspor’u desteklemelerini istiyorum. İnşallah hem Niğde Belediyespor hem Tyanaspor Niğde’yi en iyi şekilde temsil edecek ve üst liglerde Niğde Belediyesporumuz’la beraber görme hedefindeyiz. Bu doğrultuda da Kemerhisar Belediye Başkanımız Beytullah Kirazcı’ya teşekkür ediyorum. Onlarda bize zorluk göstermediler. Kulüple anlaşmayı sağladık inşallah bu haftadan itibaren Niğde Belediyespor’un alt yapısı olarak Tyanaspor’da ligde oynamaya devam edecek.”diye konuştu.

Kaynak: İHA