Motosiklet Federasyonunda Uçar Yeniden Başkan

TMF 4. Olağan Genel Kurulu'nda Bekir Yunus Uçar, 108 delegenin desteğini alarak yeniden başkan seçildi

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) 4. Olağan Genel Kurulu'nda tek aday olan Bekir Yunus Uçar, yeniden başkanlığa getirildi.

Ankara'daki Büyükhanlı Park Hotel'de gerçekleştirilen genel kurulda, 172 delegeden 112'si oy kullandı.

Oyların 108'ini alan Uçar, bir kez daha 4 yıllık süre için başkanlık görevine seçildi. Dört oy ise geçersiz sayıldı.

Bekir Yunus Uçar'ın başkanlığındaki federasyonun yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle:

Ogün Baysan, Tayfun Şık, Mahmut Nedim Akülke, Sadık Özdemir, Okan Alp, Vehbi Ulusan, Erdoğan Yıldırım, Ali Ekber Ekici, Mehmet Sadık Vefa, Hasan Davulcu, Cem Karahan, Metin Kural, Ümit Ülkü, Hasan Kadri Amrag

Divan başkanlığını Mahmut Nedim Akülke'nin yaptığı genel kurulda ayrıca faaliyet ve denetim raporları ibra edildi.

TMF Başkanı Uçar, genel kurulda yaptığı konuşmada, son 4 yılda tesisleşme noktasında önemli adımların atıldığını söyledi.

Motosiklette elde edilen başarılı sonuçlara dikkati çeken Uçar, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5. kez zafere ulaşan Kenan Sofuoğlu'nun hiçbir sporcuya nasip olmayan bir başarı elde ettiğini belirtti.

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle faaliyet programında sarkmaların yaşandığına değinen Uçar, aksayan yarışları kasım ayında gerçekleştirerek sezonu tamamlayacaklarını ifade etti.

Uçar, darbe girişiminin her zaman karşısında durduklarını vurgulayarak, 'Bu hainliğe ilk tepki veren spor federasyonu olduk. Bu yapının (FETÖ) içine sızmadığı tek federasyon olarak bu gururu yaşadık.' diye konuştu.

Federasyonun bütçesini harcama noktasında her zaman hassas davrandıklarına işaret eden Uçar, bugüne kadar hiçbir şekilde usulsüzlük yaşanmadığının altını çizdi.

Kaynak: AA