Edirnespor Kulübü'nün Sporcularından Belediye Başkanı Gürkan'a Ziyaret

Edirnespor Kulübü’nün sporcularıyla bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne’nin her 3 takımını da burada görmek çok mutlu edici. Hepinizin yüzüne baktıkça umutlarım arttı" diyerek tüm Edirne halkını 3 takımın da bu hafta sonu gerçekleştireceği maçlara destek olmaya davet etti.

Edirnespor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Edirnespor Futbol Takımı, Edirne Belediyesi Edirnespor Bayan Voleybol Takımı ve Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette Edirnespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Üner, Basketbol Şube Sorumlusu Adem Yetişken, Voleybol Şube Sorumlusu Nedim Mercan, Futbol Şube Sorumlu Güçhan Sanal, Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Mülkü Karadeniz, Edirne Spor Futbol Takımı Teknik Direktör Tevfik Saygılı, Edirne Belediyesi Edirnespor Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Ayhan Güneş de yer aldı.

Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl sporda yeni bir anlayış getirmek adına çalışmalara başladıklarını söyledi.

Sporcuların birçoğunun üniversite öğrencisi olduğuna dikkat çeken Gürkan, Edirne’nin insanlığın en kadim, en değerli ve en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade etti.

Edirne’nin Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yaptığını belirten Gürkan, "Bazı tarihçiler Edirne için Bursa’nın oğlu, İstanbul’un babası derler. Bursa’da Osmanlı İmparatorluğu’nun beylik dönemi yaşanmış, imparatorluğa ise Edirne’de geçilmiştir" diye konuştu.

"Edirne özgürlüklerin ve özgür insanların şehridir"

Edirne’nin, İstanbul’u fetheden bir şehir olduğunu ifade eden Gürkan, "İstanbul’un fethinin planlaması, stratejisi, burada döktürülen toplarla ve İstanbul’u fetheden padişahın burada doğup, büyümesiyle İstanbul’u fetheden şehirdir Edirne. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin batıdaki serhat şehridir, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin de aydınlık bir yüzüdür.Böyle değerli, böyle anlamlı bir şehirdesiniz. Edirne diğer tarafıyla da özgürlüklerini ve özgür insanların şehridir. Büyük çoğunluğunun göçmen olması nedeniyle geleneklerine, manevi değerlere bağlı ama öbür taraftan da yönünü batıya doğru çevirmiş, evrensel insan hak ve özgürlerini sonuna kadar yaşayan ve yaşatan bir şehir. Edirne’nin zor taraftarı da vardır. Edirne insanı çok çabuk başarı ister; özlemlerine kavuşmak ister. Sizin üzerinize de bir baskı oluşacak ister istemez. Sporun iki boyutu var: Birincisi kazanma, ikincisi ise sizi seyreden kitleye karşı vereceğiniz zevk, yaşatacağınız heyecan, duygu tatmini. Bence her ikisi de çok önemli, her ikisini de bir arada götürmek gerekiyor. En yoğun baskı basketbolun üzerinde olacak. Çünkü erkek basketbolda birkaç yıllık aramız var. Halkın sizlerden beklentisi var. Sizlerden bol keyifli maçlar istiyoruz. Sonunda şampiyon olursak da çok iyi olur" dedi.

"Haydi Edirne, takımlarımıza desteğe"

Bu hafta sonu her 3 takımında Edirne için mücadele edeceğini belirten Gürkan, "Edirnespor Futbol Takımı, 30 Ekim Pazar Günü saat 14.00’da kendi sahasında Vitraspor, Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Takımı 29 Ekim Cumartesi saat 17.00’da Mimar Sinan Spor Salonu’nda Çorlu Belediyesi’yle, Edirne Belediye Spor Bayan Voleybol Takımı ise deplasmanda Alpspor ile mücadele edecek. Tüm Edirne halkını takımlarına sahip çıkmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Edirnespor Futbol Takımı Teknik Direktör Tevfik Saygılı, futbola verdiği katkılardan dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ederek, "Sayın Başkanımız Recep Gürkan, takım kurulurken bizlere çok sahip çıktı. Hala da sahip çıkmaya devam ediyor. Spora bakış acısından dolayı da kendisine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten iyi oynamak ve seyirciye keyif vermek önemli ama diğer taraftan kazanabilen bir takım olmakta çok önemli. Umarım bütün takımlarımız bunu başarır" dedi.

Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı Antrönörü Mülkü Karadeniz, Başkan Gürkan’a teşekkür ederek, hedeflerine ulaşabilmek adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.



Edirne Belediyesi Edirnespor Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Ayhan Güneş, "Sadece Edirne’yi değil, tüm Trakya’yı temsil ediyoruz. Sorumluluğumuz farkındayız. Başkanımız Recep Gürkan’a bayan sporculara spor yapma imkanı verdiği için teşekkür ediyoruz. Ligi en iyi şekilde bitirip, bu başarıyı Edirne’ye armağan etmek istiyoruz" diye konuştu.

Basketbol Şube Sorumlusu Adem Yetişken, Voleybol Şube Sorumlusu Nedim Mercan ve Futbol Şube Sorumlu Güçhan Sanal, 3 branşta da Edirne’ye başarıyı getireceklerinin sözünü vererek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

Ardından 3 takımın şube sorumlusu kendi takımlarının formalarını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a hediye etti.

Kaynak: İHA