Aytemiz Alanyaspor Sportif Direktörü Savut Açıklaması

'Son 4 maçı ele aldığımızda, her alanda rakiplerimize sağladığımız bir üstünlük söz konusu ancak bu sonuca yansımıyor'.

Aytemiz Alanyaspor Sportif Direktörü Taner Savut, lig maçlarında son haftalarda ortaya koydukları iyi performansı sonuca yansıtamadıklarını söyledi.

Savut, Cengiz Aydoğan Spor Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in son 4 haftasında beklemedikleri sonuçlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Alınan sonuçların, oynadıkları futbolun karşılığı olmadığını savunan sportif direktör Savut, 'Son 4 maçı ele aldığımızda, her alanda rakiplerimize sağladığımız bir üstünlük söz konusu ancak bu sonuca yansımıyor. Pozisyona giren, az pozisyon veren bir oyun çıkıyor fakat ya mağlup oluyoruz ya da maçtan berabere ayrılıyoruz. Bireysel hataların çok fazla olduğu maçlar. Yenilen gollerin yüzde 80'i de bireysel hatalardan kaynaklanıyor.' diye konuştu.

Futbolcuların sahada gösterdikleri performansın, gelecek için kendilerine umut verdiğini dile getiren Savut, şöyle devam etti:

'Süper Lig'de yeni bir takım olmanın dezavantajlarını fazlasıyla yaşıyoruz. Çok soğukkanlı, sakin ve objektif değerlendirmeler yaparak bu süreci geçmeliyiz. Oyuncularımız çok üzgün. Ortaya bir şey çıkarıyorlar ancak her hafta farklı oyuncuların küçük hatalarıyla maç alamıyor gözüküyoruz ama bunun böyle gitmeyeceğini düşünüyorum. Kaliteli futbol ve iyi mücadele devam ettiği sürece istediğimiz sonuçları alacağımızı düşünüyorum.'

Ligin 9. haftasında 31 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Kasımpaşa ile yapacakları maça da değinen Taner Savut, ' Sahaya herkes puan ve puanlar almak için çıkıyor. Biz Fenerbahçe maçına da böyle çıkmıştık. Kasımpaşa maçında üç puan alırız veya almayız ama hedefimiz bu doğrultuda. İyi bir maç olacağını düşünüyorum. İstediğimiz sonucu almak için de çaba göstereceğiz.' şeklinde konuştu.

- Antrenman

Aytemiz Alanyaspor, Kasımpaşa maçının hazırlıklarını teknik direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

Antrenmana, turuncu-yeşilli futbolcular eksiksiz katıldı. Kalecilerin ayrı çalıştığı idman, ısınma hareketlerinin ardından 5'e 2 top çalışmasıyla devam etti. Yaklaşık 1,5 saat süren antrenman, dar alanda pas çalışmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA