Voleybol Efeler Ligi

Voleybolcu Gregor Ropret: 'Türkiye’de son zamanlarda yaşanan terör olaylarını biliyorum fakat hiç tereddüt etmeden bu ülkeye geldim'.

Voleybol Efeler Ligi takımlarından Afyon Belediye Yüntaş voleybol takımına transfer olan Gregor Ropret, 'Türkiye'de son zamanlarda yaşanan terör olaylarını biliyorum fakat hiç tereddüt etmeden bu ülkeye geldim.' dedi.

Atatürk spor salonunda yapılan antrenmana katılan yeni transfer Gregor Ropret'i takım arkadaşları ile tanıştıran antrenör Sinisa Reljic, Ropret'i kadrolarına kattıklarından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Ropret, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de daha öncesinde farklı takımlara geldiğini fakat oyuncu olarak ilk defa transfer olduğunu söyledi.

'Türkiye ligini takip ediyordum ne kadar zor ve güçlü takımların olduğu bir yere geldiğimin farkındayım' diyen Ropret, 'Türkiye'ye geldiğim için çok mutluyum. Takımda daha önceden Kervin Pinerua ve Willner Rivas ile Dünya liginde karşılıklı oynama fırsatı buldum. Türk oyuncu arkadaşlarım ile ilgili de bilgiler aldım hepsi çok iyi oyuncular. Hep birlikte iyi bir ekip olarak bu ligde başarılı olmak istiyoruz.' diye konuştu.

Menajerim aracılığıyla Türkiye'den teklif geldiğini duyunca mutlu olduğunu belirten Ropret, şöyle konuştu:

'Beni çok istediklerini ve takımda birinci Pasör olarak beni düşündüklerini duydum. Takım üzerinde olumlu bir etki yapacağımı ilettiler. Bende bu teklif karşısında hiç düşünmeden transfer olmaya karar verdim. Türkiye'de son zamanlarda yaşanan terör olaylarını duydum. Özellikle Ankara'da yaşanan patlamalarla ilgili bilgim vardı ama Türkiye’de oynayan arkadaşlarımla konuştuğumda bana herhangi bir tehlike yaşanmadığını Türkiye'nin gayet güvenli bir yer olduğunu söylediler. Bende hiç tereddüt etmeden Türkiye'ye geldim umarım bir daha böyle olaylarda yaşanmaz.'

Ropret, bu yıl ki hedefinin başarılı bir sezon geçirerek uzun yıllar Türkiye'de forma giymek olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA