Okçulukta Topaloğlu Yeniden Başkan

Okçuluk Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Abdullah Topaloğlu, 173 oydan 163'ünü alarak 3. kez başkanlığa seçildi Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Erdener:'Okçuluk camiasının, bölünmeden, dağılmadan, yek vücut devam ettiğini görmekten mutluluk duyuyorum' Abdullah Topaloğlu: 'Bundan sonra yeni yönetimimizle birlikte Türk okçuluğunun dünyada daha iyi bir yere gelebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz'

Okçuluk Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu'nda Abdullah Toplaoğlu, yeniden başkanlığa getirildi.

Söğütözü'ndeki Anadolu Otel Downtown'da yapılan genel kurula tek aday olarak giren mevcut başkan Topaloğlu, 173 oyun 163'ünü alarak yeniden başkan seçildi. Seçimde 6 oy boş, 4 oy da geçersiz sayıldı.

Genel kurul, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Asbaşkanı, Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener'in açılış konuşmasıyla başladı.

Erdener, 13 yıl başkanlığını yaptığı federasyonun, dünya okçuluk ailesi içinde de çok özel bir yere sahip olduğunu ve standartları belirlediğini ifade ederek, 'Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Türk okçuluğunun geçmişte ve günümüzdeki başarılarıyla, bu güzide yapının özel bir yere sahip olduğunu görüyoruz. Okçuluk camiasının, bölünmeden, dağılmadan, yek vücut devam ettiğini görmekten mutluluk duyuyorum.' dedi.

Türk okçuluğunun sadece yetenekli genç sporculara sahip olmadığını, bu sporcuların aynı zamanda fair play alanında da Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini vurgulayan Erdener, '2020 Tokyo Olimpiyatları'nda özlenen başarıların elde edileceğine inanıyorum.' diye konuştu.

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ise, 'Sizlerden aldığımız bu emaneti el birliği ile koruduk, kolladık. Geçen 4 yılda çalışmalar yaptık ancak yaptıklarımızı hiçbir zaman yeterli görmedik. Bundan sonra yeni yönetimimizle birlikte Türk okçuluğunun dünyada daha iyi bir yere gelebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.' ifadelerini kullandı.

Topaloğlu, şöyle devam etti:

'Bu noktada sizlerin desteği bizim en büyük motivasyon kaynağımız olacak. Geçen 4 yılda bizden desteklerini esirgemeyen her zaman yanımızda gördüğümüz bundan sonra da desteklerini esirgemeyeceğine yürekten inandığım Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'ne şükranlarımızı sunuyorum. Bu genel kurulun Türk sporuna, Türk okçuluğuna, bütün okçuluk camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını, nice büyük başarılarda hep birlikte olmamızı temenni ediyorum.'

Abdullah Topaloğlu'nun yönetim kurulunda Abdullah Güler, Hüsnü Kocaoğlu, Aydın Yolaç, Hakan Çakıroğlu, Mahmut Karaaslan, Cumhur Yavaş, Nureddin Çelik, Mustafa Sarımermer, Rüstem Dindarol ve Zafer Türkoğlu yer aldı.

Kaynak: AA