'Madalyayı 15 Temmuz Şehitleri İçin Kazandım'

Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Melih Yılmaz, Türk bayrağını göndere çektirmenin mutluluğunu yaşıyor Lise 2. sınıf öğrencisi Melih: 'Müsabakalarda hep babamın bana söylediği sözü hatırladım. Babam bana, 'Büyük ya da güçlü olan değil, Allah kimin yanındaysa o kazanır' derdi. Tatamiye hep bu sözün verdiği güçle çıktım. Çok şükür, emeklerimin karşılığını aldım'

RECEP BİLEK - Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda +65 kiloda altın madalya kazanan milli sporcu Melih Yılmaz, 'Madalyayı 15 Temmuz şehitleri için kazandım. Madalyamı tüm şehitlerimize armağan ediyorum.' dedi.

Samsun Polis Gücü Spor Kulübünün 14 yaşındaki sporcusu Melih Yılmaz, geçen ay Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen ve 40 ülkeden 412 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda madalya kazanarak Türk bayrağını göndere çektirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Milli sporcu Melih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesinde 2. sınıf öğrencisi olduğunu söyledi. Babasının tavsiyesi üzerine tekvandoya başladığını belirten Melih, 'Bu spora 8 yaşında başladım. İlk katıldığım Türkiye şampiyonasında 2013 yılında miniklerde ikinci oldum. Bir sonraki yıl yıldızlarda Türkiye üçüncülüğü elde ettim. En büyük hayalim milli takıma girip bayrağımızı göndere çektirmek, İstiklal Marşı'nı okutmaktı. Bu konuda da en büyük desteği ailem verdi.' diye konuştu.

Geçen yılki Türkiye şampiyonasında dereceye girerek milli takıma seçildiğini bildiren Melih, aynı yıl katıldığı Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya kazanamadığını anlattı.

Bu yıl da Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandığını aktaran Melih, 'Hedefime ulaşmak için haftada 10 antrenman yaptım. Avrupa şampiyonu olarak bayrağımızı göndere çektirdim ve İstiklal Marşı'nı okuttum.' ifadelerini kullandı.

Müsabakalarda zorlu rakiplerle karşılaştığına işaret eden Melih, şunları söyledi:

'Müsabakalarda hep babamın bana söylediği sözü hatırladım. Babam bana, 'Büyük ya da güçlü olan değil, Allah kimin yanındaysa o kazanır' derdi. Tatamiye hep bu sözün verdiği güçle çıktım. Çok şükür, emeklerimin karşılığını aldım. Bu çok gurur verici. Özellikle ülkemizin atlattığı o zor durumların ardından böyle bir başarı almak, bayrağımızın en üstte olduğunu görmek çok gurur vericiydi. Madalyayı 15 Temmuz şehitleri için kazandım. Madalyamı tüm şehitlerimize armağan ediyorum. Şehitlerimiz haklarını helal etsinler.'

Melih Yılmaz, dünya şampiyonasında da Türk bayrağını göndere çektirmeyi ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

- Antrenör Yaşar: 'Şimdiye kadar kaçırdığı antrenman yok'

Samsun Polis Gücü Spor Kulübü Antrenörü Sebahattin Yaşar ise Yılmaz'ın çalışmayı çok seven bir sporcu olduğunu belirtti.

Yılmaz'ın zeki, çevik ve ahlaklı bir sporcu olduğunu vurgulayan Yaşar, 'Şimdiye kadar kaçırdığı antrenman yok. Çok çalışıyor, başarısı da bundan geliyor. Kendisine nice şampiyonluklar diliyorum. İnşallah dünya şampiyonalarına ve olimpiyatlara katılarak bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşı'nı okutturacak.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA