'Bu Kulüp İçin Gruplara Kalmak İntihardır'

Samsunspor Teknik Direktörü Özköylü: 'Belki birileri kızabilir, belki eleştirebilirler ama ligde çok kısıtlı kadro ile gidiyoruz' 'Maça genç oyuncuların durumunu görmek için çıkacağız. Benim gruplara kalmak gibi bir niyetim yok. Bunu yönetim kuruluna da ilettim ve onlar da doğal karşıladılar'

TFF 1. Lig ekibi Samsunspor'un teknik direktörü Osman Özköylü, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki mücadeleleriyle ilgili, 'Bu kulüp için gruplara kalmak tam anlamıyla intihardır. Bunu net şekilde söylüyorum. Belki birileri kızabilir, belki eleştirebilirler ama ligde çok kısıtlı bir kadro ile gidiyoruz.' dedi.

Özköylü, Nuri Asan Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda yarın Menemen Belediyespor ile oynayacakları maçı değerlendirdi.

Kendisi için kupa mücadelesinin hazırlık maçı niteliğinde olduğunu belirten Özköylü, 'Bu kulüp için gruplara kalmak tam anlamıyla intihardır. Bunu net şekilde söylüyorum. Belki birileri kızabilir, belki eleştirebilirler ama ligde çok kısıtlı kadro ile gidiyoruz. Gruplara kaldığımızı varsayın, karşımıza Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi büyük takımlar gelebilir. Biz ligde kalmak için mücadele eden bir takımız. Her oyuncumuzu zinde tutmamız lazım.' ifadelerini kullandı.

Gruplara kalmaları halinde, 27 Kasım ile 28 Aralık arasında 9 maç oynamak zorunda olacaklarına dikkati çeken Özköylü, şöyle konuştu:

'3 günde bir maç oynayacak durumda değiliz. Öyle bir kadro yapımız yok, öyle bir fizik yapımız da kesinlikle yok. Yani ben gruplara kalıp da Samsunspor'u küçük düşürecek sonuçlarla karşı karşıya bırakmak istemiyorum. Altyapıdan gelen oyuncularımız o yükü kaldıracak durumda değiller. Elimizdeki tüm oyuncuları zaten ligde oynatıyoruz, geriye sadece genç oyuncular kalıyor. Genç oyuncuları ne Fenerbahçe ne de diğer Süper Lig takımlarının karşısına çıkarabilirim. O düzeyde değiliz.'

Menemen Belediyespor maçının, genç oyuncuları için fırsat olacağını ifade eden Özköylü, 'Maça genç oyuncuların durumunu görmek için çıkacağız. İleri süreçte onları nasıl değerlendirebiliriz, diye. Benim gruplara kalmak gibi bir niyetim yok. Bunu yönetim kuruluna da ilettim ve onlar da doğal karşıladılar.' diye konuştu.

Öte yandan Samsunspor, Menemen Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamladı. Takım, basına kapalı gerçekleştirilen ter idmanının ardından kampa girdi.

Kaynak: AA