Offroad Yarışlarındaki Kaza Araç Kamerasına Yansıdı

İstanbul'da 20-23 Ekim tarihlerinde düzenlenen Türkiye Offroad Şampiyonası'nın altıncı ve son yarışında meydana gelen kaza, araç kamerasına yansıdı.

Intercity İstanbul Park'ta gerçekleşen yarışlara Sapanca Off Road Kulübü (SOFFDER) adına katılan 401 kapı numaralı Hüsnü ve Hasan Taylan, 'S4' klasmanında parkuru tamamlamalarına kısa bir süre kala aracının kontrolünü kaybederek devrildi.

Taylan kardeşlerin kaza anı ise araç içerisindeki kameraya yansıdı.

Görüntülerde Hüsnü ve yardımcı pilot Hasan Taylan'ın kaza öncesi ve kaza sırasındaki konuşmaları ile kazanın ardından yan yatan araçtan çıkmaları yer alıyor.

- 'Türkiye üçüncüsü olduk'

Kaza yapan aracın yardımcı pilotu Hasan Taylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın şampiyonanın son gününde meydana geldiğini belirterek, 'İlk yarışın ikinci turundaydık ve hızımız çok yüksekti. 9. kapıya giriş yapmak istediğimiz sırada aracın kontrolü kayboldu ve devrildi. Araçtan dumanlar çıkınca bir an önce dışarı çıktık.' diye konuştu.

Sezon boyu aldıkları puanlarla şampiyonanın son ayağına ikinci olarak geldiklerini aktaran Taylan, 'Eğer takla atmasaydık Türkiye ikincisi veya birincisi olma ihtimalimiz vardı. İstanbul yarışlarında puan alamayınca Türkiye üçüncüsü olduk. Diğer bir SOFFDER pilotu arkadaşımız Hüseyin Memioğlu Türkiye şampiyonu, bu bizim için mutluluk verici. Şampiyon yine SOFFDER'den çıkmış oldu.' dedi.

Kaynak: AA