TOFAŞ'ta İlk Galibiyet Sevinci

Başantrenör Ene:''Demir İnşaat Büyükçekmece maçında savunmada ve hücumda çok iyi şeyler yapmak istedik. Bu da tempolu bir oyun ortaya koyarak, kazanmamızı sağladı''

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasında deplasmanda Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 93-70 mağlup ederek ilk galibiyetini elde eden TOFAŞ'ın başantrenörü Orhun Ene, ''Maçta, savunmada ve hücumda çok iyi şeyler yapmak istedik. Bu da tempolu bir oyun ortaya koyarak, kazanmamızı sağladı.'' ifadelerini kullandı.

TOFAŞ Kulübünün internet sitesindeki açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ene, ilk iki haftada takımının ortaya koyduğu performanstan memnun olmadığını belirtti.

Ene, ilk iki haftada Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Odeabank maçlarından mağlup ayrıldıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Yabancı oyuncularımız değersiz demek istemiyorum ama geçen seneden gelen bir uyumumuz var. Türk oyuncularımız takımımızın karakterini oluşturuyor. Türkiye'de çok az takım var bu şekilde. Maçta savunmada ve hücumda çok iyi şeyler yapmak istedik. Bu da tempolu bir oyun ortaya koyarak, kazanmamızı sağladı. Biz model oluşturmak istiyoruz. Oyunun belli bölümünde beş yerliye döndük. Bunların çoğu değerli oyuncular. Genç oyuncularımız da sırf oynasınlar diye sahaya sürülmüyor. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bir buçuk senedir bir model oluşturmak istiyorduk. Bu nedenle alınan galibiyet çok değerli. Daha önümüzde kazanılmayı bekleyen çok maç var. En iyi şekilde konsantre olup maçları kazanmak istiyoruz.'

Kaynak: AA