'İhtiyar Delikanlılar' Madalyaya Doymuyor

İçel'de yaşayan ve en düşüğü 76 yaşındaki veteran atletler, bugüne kadar katıldıkları şampiyonalardan madalyayla dönerek gençlere örnek oluyor Veteran atlet Hasan Kınalı: '26 yıldır gençlere ve kahve köşelerinde oturanlara örnek olmak için koşuyorum' Abdullah Emir: 'Gençlere, kahve köşelerinde oturanlara 'Gelin beni örnek alın' diyorum. Spor bir insanın sıhhati için çok önemli. Rakip tanımıyorum'

MUSTAFA GÜNGÖR - İçel'de yaşayan ve kurdukları kulüp sayesinde bir araya gelerek şampiyonalara hazırlanan en düşüğü 76 yaşındaki veteran atletler, katıldıkları turnuvalarda elde ettikleri başarılarla dikkati çekiyor.

Kentte kurdukları Akdeniz Masterler Atletizm Kulübünde bir araya gelen ve her gün sabahın erken saatlerinde antrenman yapan 'ihtiyar delikanlılar', aileleri ve çevredekilerin 'Bu yaştan sonra koşulmaz.' sözlerine aldırış etmeden spor yapmaya devam ediyor.

Bugüne kadar katıldıkları yarışlarda birçok madalya kazanan atletler, daha çok kişiyi spora yönlendirmek ve birliktelik sağlamak için kulüpleri için yer istiyor.

Son olarak Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 5'incisi düzenlenen 'Uluslararası Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'na katılan ve kendi yaş gruplarında iki birincilik, bir ikincilik, bir de dördüncülük elde eden sporcular, gençlere örnek oluyor.

'Toros Kaplanı' lakaplı 76 yaşındaki veteran atlet Hasan Kınalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 kişiyle katıldıkları Darıca Maratonu'ndan büyük bir başarıyla döndüklerini söyledi.

Hasan Kınalı, 70 yaş üzerinde olmalarına rağmen spordan vazgeçemediklerini aktararak, 'Kendimizi 18 yaşında hissediyoruz. 26 yıldır gençlere ve kahve köşelerinde oturanlara örnek olmak için koşuyorum. 26 yıl, İzmir masterler adına koştum. Ben kazandıkça İzmir kazandı. 'Artık İçel'de kulüp kurayım, kendi şehrim adına yarışayım.' dedim. İçel'de kahve köşelerindeki arkadaşları spora yönlendirmek için kulüp kurduk. Gençlere de örnek oluyoruz.' diye konuştu.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan kulüpleri için bir yer istediklerini dile getiren Hasan Kınalı, 'İzmir'deki kulübün 700 üyesi var. Ben de İçel'de kulüp kurdum ve 24 kişi olduk. Biz de çoğalacağız ama bizi görmeleri lazım. Bir yere ihtiyacımız var.' ifadelerini kullandı.

- Abdullah Emir: '60 yaşından sonra yarışlara katılmaya başladım'

Altmış yaşından sonra yarışlara katılmaya başladığını anlatan 82 yaşındaki veteran atlet Abdullah Emir ise şunları aktardı:

'Spor yapıyordum ancak yarışlarda hiç koşmamıştım. İlk olarak 30 Ağustos Zafer Koşusu'na katıldım ve bu yarışta üçüncü oldum. Ondan sonra Hasan Kınalı'yla çalışmaya başladık. Trabzon'da koştuk, orada birinci oldum. Halen koşmaya devam ediyorum. 74-79 yaş grubunda 13 birinciliğim var. 80 üstünde de üç birinciliğim bulunuyor. Azimliyim ve sporu seviyorum. Gençlere, kahve köşelerinde oturanlara 'Gelin beni örnek alın.' diyorum. Spor bir insanın sıhhati için çok önemli. Rakip tanımıyorum.'

Gençliğinde güreşle ilgilendiğini belirten 76 yaşındaki veteran atlet Cemil Yüksel, daha sonra sporu bırakınca çok kilo aldığını ifade etti.

Sağlık koşularıyla başladığı sporda, 72 yaşında ilk yarışına katıldığını vurgulayan Cemil Yüksel, 'İlk kez Tarsus'ta dereceye girdim. Türkiye Şampiyonası'na katıldım. 10 kilometrede Türkiye birincisi oldum. 5 kilometrede de ikinci oldum. Geçen yıl Selanik'te Türkiye'ye ikincilik getirdim. Katıldığım yarışlarda mutlaka ilk 3'e giriyorum. Gençlere 'Spor yapın, doktora gitmeyin.' diyorum. Tüm gençleri kulübümüze davet ediyoruz.' şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA