Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası, Hatay'da Başladı

Hatay'da gerçekleştirilen şampiyona, 15 Temmuz şehitleri ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir anısına düzenleniyor.

Hatay'da 15 Temmuz şehitleri ve Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir anısına düzenlenen Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası başladı.

Türkiye'nin 13 ilinden yaklaşık 450 sporcunun katılımıyla Antakya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde müsabakalar yapılacak.

Şampiyona öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Alparslan Ceylan, 15 Temmuz şehitleri ve Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir anısına düzenlenen organizasyonlarla gençleri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ceylan, bu yıl gerçekleştirecekleri tüm etkinleri şehitler anısına düzenleyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Bu coğrafya, çok pahalı bir coğrafya. İçte ve dışta pek çok hain mihrakların olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla günümüzde dışarıdakiler gibi içeride de çeşitli mihraklarla karşılaşıyoruz. 15 Temmuz bunların en son örneğidir. Biz sporumuzu tarihimizle, kültürümüzle birleştirdiğimizi ifade ediyoruz. Bu gençlere Ömer Halisdemir gibi kahramanları tanıtmak, bu uğurda vatanı için şehit düşmüş bütün gençlerimizi, evlatlarımızı, atalarımızı onlara aksettirmek için varız. Sadece burada bir güreş tutmak, birinci, ikinci, üçüncü seçmek için yokuz. Tarihimizi gençlerimizin kafalarına nakşetmek istiyoruz. Her türlü örgüte karşı gençlerimizi bilinçlendirmeyi federasyon olarak biz vazife addediyoruz.''

Kaynak: AA