Judo Federasyonunda Sezer Huysuz Dönemi

Genel kurulda Sezer Huysuz, 125 oyla başkanlığa seçildi.

Türkiye Judo Federasyonunda başkanlığa Sezer Huysuz seçildi.

Federasyonun 4. Olağan Genel Kurulu ile 5. Mali Kurulu Ankara'da yapıldı.

Crowne Plaza Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda Sezer Huysuz, geçerli 248 oyun, 125'ini alarak federasyonun yeni dönemdeki başkanı oldu. Diğer başkan adayı Nuri Muhammet Çelik ise 123 oyda kaldı.

- Eski başkan Uysal'dan veda konuşması

Judo Federasyonunun eski başkanı Fatih Uysal, genel kurulda veda konuşması yaptı.

Uysal, 8 yıllık süreyle federasyonu yönettiklerini anlatarak, 'Judoda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Benimle çalışan ekibime haklarımı helal ediyorum. Ben çekildim, 2 adayımız imzalarını topladı ve başkanlığa aday oldu. Bizler başladığımız gibi tertemiz buradan ayrılıyoruz.' dedi.

- Başkan adaylarının konuşmaları

Sezer Huysuz, seçimden önce yaptığı konuşmada, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

'Karşınıza başkan adayı olarak çıktım.' diyen Huysuz, 'Bu süreç kolay olmayacak ama hep beraber bunun altından kalkacağız. Ekip işiyle bunu beraber yapacağız. Eski başkanın döneminde Türk judosu büyük bir ivme kazandı. Hazır bir federasyonumuz var. Bunun üzerine koyarak devam edeceğiz. Kazanan Türk judosu olacak.' ifadelerini kullandı.

Nuri Muhammet Çelik ise judoya büyük katkılar sağlamak için yola çıktıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

'Judoya sürekli katkı sağlayan bir arkadaşınızım. 2020 ve sonrasında bu federasyon daha güçlü olacaktır. Yetiştiren ve üreten kulüpler ile antrenörler sürekli desteklenmelidir. Bireysel antrenörlük modeline geçmek zorundayız. Dünyanın her yerinden sporcuların gelip burada Türk judocularla antrenman yapmalarını istiyoruz. Hakemlerimize de destek vereceğiz. Artık takdir sizlerin.'

Başkanlığa seçilen Sezer Huysuz, seçimden sonra yaptığı konuşmada ise Türk judosu için en iyisini yapacaklarını söyledi. Huysuz, hizmetleri nedeniyle eski başkan Fatih Uysal'a plaket verdi.

Sezer Huysuz başkanlığındaki federasyonun yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ise şöyle:

Yönetim kurulu: Seçkin Turan, Murat Beytekin, Levent İşler, Murat Ak, Fikret Yıldız, Murat Levent Şahin, Mehmet Musa Evin, Cemalettin Kömürcü, Ahmet Biltekin, Şenol Çelik, Oğuz Kaynak, Kamil Yaşar Güleç, Kaya Gezeker ve Ali İhsan Delioğlu.

Denetim kurulu: Musa Çolak ve Kemal Demir.

Disiplin kurulu: Hüsam Olgaç, Hakan Aşık, Numan Ergin, Safa Sönmez ve Ayşegül Günay.

Kaynak: AA