Güney Koreli Çocuk Futbolcular Antalya'da

Güney Kore’den 12 yaş altı Yaz Ligi futbolcularından oluşan kafile Antalya’ya geldi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) katkılarıyla Güney Kore Gençlik Futbolu Destekleme Vakfı (MCBYFF) Genel Sekreteri Byungshul Yoon başkanlığındaki 33 kişilik kafile, kamp ve dostluk maçları yapmak üzere Belek turizm merkezinde bulunan bir otele geldi.

Yoon, yaptığı açıklamada, futbolcuların Türk teknik adamlardan eğitim alması ve tesisleri yerinde görüp incelemek amacıyla Antalya’ya geldiklerini belirtti.

Yoon, 'Antalya’da bulunan tesisleri de gezdik. Buraları görmekten çok memnun olduk. Güney Kore'de profesyonel ligdeki takımların da buralara gelmelerini tavsiye edeceğiz. Antalya, tarihi ve doğal güzellikler açısından ayrıcalıklar sunan bir bölge.' dedi.

Antalya’dan çok memnun olduklarını ve her yıl Ekim veya Kasım aylarında kente gelmek istediklerini ifade den Yoon, 'Türkiye’ye gelmeden önce güvenlik problemleri hakkında bazı endişelerimiz vardı. Antalya’ya geldikten sonra güvenlik problemlerinin olmadığını, daha güvenli şekilde burada kalacağımızı gördük.' diye konuştu.

Güney Koreli heyeti konuk eden otelin genel müdürü Kaplan Akkor ise, Güney Kore'de golfün çok popüler bir spor olduğuna ve 5 milyon lisanslı golfçü bulunduğuna dikkat çekti.

Akkor, 'Türkiye, destinasyon olarak her şeyi ile hazır. Bunun yanında spor sahalarımız en iyi şekilde cevap verebilecek şekilde. Antalya turizmini 12 aya yayabiliriz. Spor ve tarihi birleştirme anlamında Antalya ideal bir yer. Turizmcilerimizden, kaliteli hizmetten hiçbir zaman ödün vermemelerini, rekabette kalitenin önemsenmesini bekliyorum.' dedi.

Kaynak: AA