GÜNDEM ÖZETİ / 22 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Elite World Prestige Hotel'de düzenlenecek 'Kadınlar Yerel Yönetimleri Tartışıyor' programına katılacak.

(İstanbul/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat/Erbil)

2- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun, Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyonun 41. kuruluş yılı dolayısıyla Haymana'da düzenlenecek Genişletilmiş Başkanlar Kuruluna katılacak.

(Ankara/09.30)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Yazar, şair Ziya Gökalp, vefatının 92. yılında Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğince, 'Çınaraltı Sohbetleri'nde anılacak.

(İstanbul/15.00)

2- Suriyeli şarkıcı Lena Chamamyan, Zorlu PSM'de konser verecek.

(İstanbul/21.00)

SPOR

1- Voleybolda Filipinler'de düzenlenen 2016 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda yarı finalde iki Türk takımı VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA karşı karşıya gelecek.

(Manila/08.00)

2- Hentbolda Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş Mogaz ile Danimarka ekibi Holstebro, Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Kocaeli/15.00)

3- Hentbolda Kadınlar Challenge Kupası 2. tur rövanş maçında Zağnosspor, Bosna Hersek'in ZRK Ilidza takımını konuk edecek.

(Trabzon/17.00)

4- Spor Toto Süper Lig'de 8. haftaya, Aytemiz Alanyaspor-Bursaspor, Akhisar Belediyespor-Adanaspor, Galatasaray-Trabzonspor maçlarıyla devam edilecek.

(Antalya/16.00/Manisa/İstanbul/19.00)

5- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 3. hafta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Sompo Japan, Pınar Karşıyaka-Trabzonspor Medical Park, Demir İnşaat Büyükçekmece-TOFAŞ, Darüşşafaka Doğuş-Gaziantep Basketbol müsabakalarıyla başlayacak.

(İstanbul/14.00/17.00/19.00/İzmir/16.00)

6- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2016-2017 sezonu 6 maçla başlayacak.

7- Voleybol Efeler Ligi'nde 2016-2017 sezonu 5 maçla start alacak.

8- Hentbolda Erkekler Süper Lig'de 6. hafta 5 maçla, Bayanlar Süper Lig'de 5. hafta ise tek maçla başlayacak.

9- TFF 1. Lig'de 8. haftaya 4 maçla devam edilecek.

- Spor Toto 2. Lig'de 8. hafta maçları tamamlanacak.

- Spor Toto 3. Lig'de 1. Grup'ta 9., 2. ve 3. Gruplarda ise 8. hafta maçlarına devam edilecek.

10- Galatasaray'da, kulüp yönetim kurulunun, Riva ve Florya'daki araziler için hazırlanan projelerin hayata geçirilebilmesi için genel kurul üyelerinden onay isteyeceği olağanüstü kongre, UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/10.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA