Denizlispor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

TFF 1. Lig’de mücadele eden Denizlispor, 8. haftada evinde konuk ettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.

Teknik direktör değişikliğinin Denizlispor’a yaradığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Vedat Özsoylu, “Mağlubiyet aldık, bunu inşallah ileride telafi ederiz. İlk yarı 0-0 bitti, gördüğünüz gibi. İki takım da ilk yarı birbirlerini denediler. Birbirlerine pozisyon vermediler, iyi kapandılar. İkinci yarı gol atmak için açıldık, gol yapalım derken, gol yedik, kontrayı yeyince bozulduk biraz. Denizlispor’a hoca değişikliği takıma hakikaten yansımış. Bizim takım ellerinden geleni yaptı. İkinci yarı biraz daha pozisyon oldu. Bizim takımı da, Denizlispor takımını da kutluyorum, başarılar diliyorum” dedi.

Tandoğan: "Kiminle geldiysek onunla gideriz"

Denizlispor’da meydana gelen hoca değişikliği ve yaşanan süreçle alakalı konuşan Teknik Direktör Ali Tandoğan, “Biliyorsunuz sezon başından beri sportif direktör olarak takımın başındayım. Yaşanan tüm sıkıntıların içinde, sezona tam olarak hazırlanamayan bir takım, zorluklarla mücadele eden bir yönetim, desteğin zaman zaman olduğu, zaman zaman desteği göremediğimiz bir yapı içerisine girdik. Sonrasında Selahattin hocamızla beraber 7 haftalık bir süreç geçti ve bugüne kadar verdiği emekten dolayı kendisine teşekkür ederiz. Sonrasında görev bize verilmek istendi. Ben de oyunculara şunu sordum, eğer buraya adım atacaksam, size olan inancımdan dolayı adım atıyorum. Size güvenmeseydim, bu görevin teklifini kabul etmezdim” diye konuştu.

Galibiyetten dolayı oyuncularına teşekkür edene Tandoğan, “Hepsine teşekkür ederim, bugün sahada yüreklerini ortaya koydular. Bu kadar olumsuzluğun olduğu bir ortamda, 3 maçlık kötü gidişatın sonunda, inanılmaz bir tempo vardı, istek vardı, arzu vardı, çok bir şey değiştirmedim, çocuklar sadece yüreklerini koydu. Futbol bu ligde bazen yürek işidir. Bu ligde koşan, mücadele eden, savaşan, yüreği olan oyuncuyu oynatmamız lazım. Benim oyuncu kimliğim neyse, teknik kimliğim de odur. Oyunculara bunu yansıttım. Benim söylediğim her şeyi kalem kalem sahada uyguladılar. Hepsinin ayaklarını sağlık, açıkçası kariyerimde ilk maçım ve bana inanılmaz mutluluk verdi” ifadelerini kullandı.

Yönetimin istifası olursa siz devam edecek misiniz sorusu üzerine Tandoğan, “Şöyle kiminle geldiysek onunla gideriz. Bu etik olmaz, bir kere doğru bir davranış olmaz. Eğer başkanımızın böyle bir karar varsa ki, bilmiyorum, toplantıda hep beraber paylaşırız. Eğer böyle bir kararı varsa, hep beraber gideriz” şeklinde cevap verdi.

Kaynak: İHA