Ustalara Saygı Nostalji Bisiklet Turu

Antalya'da düzenlenen tura, yurt içi ve yurt dışından 70 bisikletçi katılıyor.

Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen bisiklet turu, yerli ve yabancı 70 eski bisiklet sporcusunu bir araya getirdi.

Ustalara Saygı Buluşması 2016 Nostalji Bisiklet Turu adı altında düzenlenen organizasyon, Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelden başladı.

Organizasyonda bir araya gelen bisikletçiler, hem eski günlerini yad edecek hem de bisikletleriyle EXPO 2016 ve Aspendos Antik Tiyatrosu başta olmak üzere, tarihi ve kültürel yerleri gezecek. Organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve İngiltere'den sporcular katılıyor.

Turizm acentesi koordinatörü ve eski milli bisikletçi Tolga Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bisiklet turizmini Antalya'ya kazandırmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi. Gündüz, 'Organizasyonumuzda, Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonlukları bulunan efsane sporcuların geleneksel yıllık buluşmasını Belek'te gerçekleştiriyoruz. Amacımız bu tür organizasyonlarla binlerce sporcumuzu Antalya'ya getirmek ve turizme bir katkı sağlamak.' diye konuştu.

Organizasyona katılan 63 yaşındaki eski milli sporcu Hasan Terzi, turda genç bisikletçilerin de kendilerine eşlik ettiğini söyledi. Terzi, 'Buradaki amaç gelecek nesillere bisiklet sporunu taşımak, güzel bir ambiyans oluşturmak ve hoş vakit geçirmektir. Antalya, bu bisiklet turu için güzel bir yer.' ifadesini kullandı.

Turun en yaşlı katılımcısı 84 yaşındaki Kudret Er de eski milliler ve bisikletçilerin yılda iki kez bir araya geldiklerini söyledi. Er, bu buluşmalarda eski günleri yad ettiklerini anlattı.

Organizasyon 23 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA