Tekvandoda Olimpik Seminer

Güney Kore'de düzenlenen seminere Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin de katıldı Teknik direktör Şahin: 'İlk kez düzenlenen seminerin tekvandoya büyük katkısı olacağını düşünüyorum'.

Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından ilk kez düzenlenen olimpik seminere katıldı.

Türkiye Tekvando Federasyonunun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Güney Kore'nin başkenti Seul'da ilk kez düzenlenen seminere, dünyadaki en iyi 26 tekvando teknik direktörün katıldığı bildirildi.

WTF Başkanı Chungwon Choue’nin de yer aldığı seminerde, tekvandonun geleceğine ilişkin çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Seminerde ayrıca, olimpik puanlama sistemi, şampiyona analizleri, antrenman bilimi ve oyun kuralları üzerine yapılan çalışmalarda dünyanın en iyi teknik direktörlerinin ortak bir çalışma yürüttüğü kaydedildi.

Ali Şahin, seminerin çok faydalı geçtiğini belirterek, 'İlk kez düzenlenen seminerin tekvandoya büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Konusunda dünyanın en iyi isimleri, son gelişmelerle ilgili fikir ve önerilerini ortaya koydu. Branşın daha çok yaygınlaşması ve gelişmesi üzerine önemli fikirler ortaya çıktı. Çok verimli bir çalışma oldu.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA