Ergin Ataman Açıklaması 'Bireysel Performanslardan Dolayı Kaybettik'

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, “Bireysel performanslardaki becerisizlikler kazanacağımız maçı kaybetmemize yol açtı. Takımın yeni olmasıyla ilgili bahanemiz yok. Düzenlerimizi oynayabiliyoruz. Ama maçın içindeki rotasyonlardan dolayı istikrarsızlık yaşıyoruz” dedi.

THY Euroleague’in ikinci haftasında Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçği Spor Salonu’nda karşılaştığı Sırp ekibi Kızılyıldız’a 85-83 mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ve Kızılyıldız Başantrenörü Dejan Radonjic açıklamalarda bulundu.

Üçüncü çeyrekte çok kötü bir performans sergilediklerini söyleyen Ataman, “Blake Schilb iyi oynamadı, Micov sakatlıktan yeni döndü ve form tutamadı. Çok ciddi farkla geriye düştük. Daha sonra doğru 5’i bulduk. Maçı çevirdik. 15 sayı geriden gelip 4 sayı öne geçtik ama maçın son 1 buçuk dakikasında 4 tane maç topunu kullanamadık. Kullandığımız 4 topun birini sayı ile değerlendirsek bu akşamın galibi biz olacaktık. Hatayı iyi değerlendirdiler. Sonuçta kaybettik” diye konuştu.

Ataman: “Rotasyondan dolayı istikrarsızlık yaşıyoruz”

Oyuncularının son anlarındaki performanslarında düşüş olduğunu ifade eden Ergin Ataman, “Dentmon’ın görevi bu gibi durumlarda oyunu çözmesi. Ama çözemedi. Daye buldu ama yoruldu. Micov sakat olduğu için Daye oyunda kaldı. Düzenlerimizi oynadık. Bulduğumuz pozisyonları kullanamadık. Bireysel performanslardaki becerisizlikler kazanacağımız maçı kaybetmemize yol açtı. Takımın yeni olmasıyla ilgili bahanemiz yok. Düzenlerimizi oynayabiliyoruz. Ama maçın için rotasyondan dolayı istikrarsızlık yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

Kızılyıldız cephesi

İlk periyotta kötü defans yaptıklarını belirten Dejan Radonjic, “Daha sonra iyi oynamaya başladık. Üçüncü periyotta farkı açtık. Fakat Galatasaray geri döndü. Kazandığımız için mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA