Ayvalık'ta 'Büyük Çekişme'

İstanbul’un Kartal ilçesine bağlı Atalar Mahallesi Muhtarlığı tarafından Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen ‘Büyük Çekişme´ adını taşıyan yarışma Cumartesi günü başlıyor.

Hafta sonu Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi sınırları içinde bulunan ve dünyaca ünlü plajlarıyla tanınan Sarımsaklı’da gerçekleşecek olan yarışmayla, günümüzde en büyük sorunun bağımlılık yapan maddelerle, terör konusunda farkındalık yaratılmasının amaçlandığı öğrenildi.

2 gün sürecek yarışmada; Kartal ilçesinde yaşayan 10 bayan sporcu arasında; barfiks demirinde en uzun kalma, kumsalda belirlenen mesafede koşma zamana dayalı, penaltı atma, top sektirme, basket atma ve atletizm dallarında mücadele edecekleri bildirildi.

Ayvalık’ta düzenlenen organizasyonun sahibi Atalar Mahallesi’nin genç Muhtarı Erhan Gülmüş, yarışmaların internet üzerinden de izlenilebileceğini ve muhtarlığa ait bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden en çok beğeni alan sporcunun şampiyon olacağını kaydetti.

Yarışmada mahalle esnafından toplanan yaklaşık 5 bin liralık hediyelerin dereceye giren sporculara dağıtılacağını vurgulayan Muhtar Gülmüş, “Aslında bu organizasyonla; bayan sporcularımız, günümüzde gençlerimizi tehdit eden bağımlılık yapan maddelerden Bonzai başta olmak üzere terör, motosiklet kazaları ve kadına yönelik şiddet konularına dikkat çekmeye çalışacaklar. Bunun yanı sıra da toplumumuzdaki her bireyi spora teşvik edip, devletimizin daha çok alanı sportif faaliyetlere açabilmesi adına yerel yönetimleri yetkilendirmesine de katkı vermeye çalışacağız” dedi.

Muhtar Erhan Gülmüş, Türkiye’de ilk kez organize edilen bu yöndeki bir etkinlikte birinciliği göğüsleyen sporcuya mahallelerindeki esnaflardan topladıkları hediyelerin yanı sıra muhtarlık tarafından hazırlanan ömür boyu spor paketi, eşofman takımı ve sporcu ve ailesine lüks bir restoranda aileleriyle birlikte yiyecekleri bir akşam yemeğini armağan edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA