Süper Lig Maçlarının Yayın İhalesine Doğru

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Koç: 'Bu sadece kulüplerimizi değil, tüm futbol ailesini ilgilendiren bir konu' 'İlhan Cavcav, her zaman Türk futbolunun çıkarlarını korumuş ve Türk futbolunu geliştirmek için çabalamıştır'.

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Ali Rıza Koç, Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın ihalesinin sadece kulüpleri değil tüm futbol ailesini ilgilendirdiğini söyledi.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde tüm kulüplerin gündeminde yeni yayın ihalesinin olduğuna dikkati çekerek 'Bu sadece kulüplerimizi değil, tüm futbol ailesini ilgilendiren bir konu.' dedi.

Yayın ihalesine ilişkin, toplantılar yapılarak gerekli bilgilendirmelerin sağlandığını belirten Koç, 'Tüm işler kulüpler için son derece şeffaf ilerliyor. Bunu başkanımız İlhan Cavcav başta olmak üzere tüm yönetim kurulu olarak biz de önemsiyoruz.' ifadesini kullandı.

Yayın ihalesi konusunda Avrupa'da araştırma yapılarak bir rapor hazırlandığını ifade eden Koç, 'Bu işi gerçekleştirmek için çabalayan işin ehli bir yapı var. At binenin, kılıç kuşananın. Gerek Kulüpler Birliği, gerek bu işle bizzat ilgilenen federasyonun genel sekreteri Kadir Kardaş, gerçekten derslerine çok iyi çalışmış. Çok önemli bir projeyi gerçekleştirme aşamasındalar.' diye konuştu.

Hedeflenenin gerçekleşmesi durumunda kulüp gelirlerinin yüzde 60-70 artacağına dikkati çeken Koç, 'Federasyonun payı yüzde 12’den yüzde 4’e düşecek. Bunlar gerçekten önemli adımlar. Yeni yayın ihalesi sonucunda tüm kulüpler büyük bir gelire sahip olacak.' diye görüş belirtti.

- Cavcav'dan destek

Gençlerbirliği Kulübü Yönetim Kurulunun sürecin destekçisi olacağını dile getiren Koç, 'Başkanımız İlhan Cavcav, her zaman Türk futbolunun çıkarlarını korumuş ve Türk futbolunu geliştirmek için çabalamıştır. Bu konuda da en heyecanlı kişi kendisi olacaktır. Kulüplerimizi kalkındırabilecek bu projeyi başkanımız da canı gönülden destekliyor.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA