Bulkaz ; 'Bütün Gücümüzle Çalışıp Telafi Edeceğiz'

FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda ilk maçına çıkan Muratbey Uşak evinde BC Neptunes Klaipeda’ya mağlup olmaktan kurtulamadı.

Maç sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Muratbey Uşak Baş Antrenörü Ozan Bulkaz; " Grubun ilk maçı, dört takım kalacak bizde bu 4 takımın içinde olmak istiyoruz. Bütün gücümüz bütün enerjimizle çalışıp telafi edeceğiz." dedi

Muratbey Uşak Baş Antrenörü Ozan Bulkaz ilk iki periyot çok kötü oynamalarına rağmen son iki periyotta maçı son topa getirmelerinin takım ruhu açısından önemli olduğunu vurguladı. Grubun ilk maçı olduğun hatırlatan Bulkaz ilk 4’e kalmak için ellerinde geleni yapacaklarını belirtti.

Bulkaz ; "Çok net birkaç hakem düdüğüyle bu bir sayıyla mağlubiyette etken oldu. Grubun ilk maçı, dört takım kalacak bizde bu 4 takımın içinde olmak istiyoruz. Bütün gücümüz bütün enerjimizle çalışıp telafi edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"BU MAÇIN İKİNCİ YARISINDA YAPTIĞIMIZ MÜCADELEYİ HER MAÇTA SAHAYA YANSITMAMIZ GEREKİYOR"

Muratbey Uşak Basketbol oyuncusu Berent Kavaklıoğlu’da maçın sonunda basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede maça çok iyi hazırlandıklarına değindi. Sakatlıkların takımı olumsuz etkilediğine vurgu yapan Kavaklıoğlu; "Kaptanımız sakat, Evaldas Kaırys sakat, 5 numarasız oynadık diyebilirim bu maçı. Ama elimizden geleni yaptık. Bu maçın ikinci yarısında yaptığımız mücadeleyi her maçta sahaya yansıtmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"MURATBEY UŞAK’I İYİ TAHLİL ETTİK"

Konuk takım BC Neptunes Klaipeda Baş Antrenörü Dainius Adomaitis maç sonrası yaptığı değerlendirmede Maça iyi başladıklarını belirtti.

Gösterdikleri performanstan dolayı takımını tebrik eden Adomaitis Muratbey Uşak’ı iyi tahlil ettiklerini bunun sonucu olarak başarıya ulaştıklarını iddia etti. Adomaitis; "Uşak’ın nasıl bir takım olduğunu biliyorduk. Buna göre çalıştık ve ilk yarıda fazlasıyla işe yaradı bu çalışmalarımız neticede Uşak’ın evinde Fenerbahçe’yi yendiğini biliyoruz. Evinde nasıl oynadığını, nasıl tempolu oynadığını biliyoruz. Öncelikle hızlı hücum sayılarını ve hücum rİbaund sonrası sayılarını düşürmeye çalıştık. Maçın sonunda da belirli bir yerde şansa ihtiyacınızı oluyor, şansta bizim yanımızdaydı ama tabi bunun yanında bizim de serbest atışlarımızı daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ama buradan mutlu ayrılıyoruz." dedi

Kaynak: İHA