Beşiktaşlı Hentbolcular İstanbul'da Oynamak İstiyor

Erkekler VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde iç saha maçlarını İzmit'te yapan siyahbeyazlı hentbolcular, İstanbul'da daha başarılı sonuçlar alacaklarını düşünüyor Beşiktaş Mogaz oyuncusu Ramazan Döne:'İstanbul takımıyız, deplasmanda oynuyor gibiyiz' Siyahbeyazlı takımın kalecisi Yunus Özmusul:'Taraftarlarımız İzmit'de bizi yalnız bırakmıyor ancak İstanbul'da uygun salon bizi rahatlatacak ve performansımızı daha da yukarı taşıyacaktır'.

ERCAN DOĞAN - Hentbolda Erkekler VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda 4 maçta 2 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi alarak 2. sırada bulunan ve bir üst tura çıkma şansını sürdüren Beşiktaş Mogaz'ın tecrübeli oyuncuları Ramazan Döne ve Yunus Özmusul, iç saha maçlarını İstanbul'da oynamanın kendilerine daha fazla güç katacağını söylediler.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan iki oyuncu, iç saha karşılaşmalarını yaptıkları İzmit'te de taraftarların kendilerini desteklediğini ancak İstanbul'da bu desteğin daha da büyüyebileceğini dile getirdiler.

Beşiktaş Mogaz oyuncusu Ramazan Döne, İstanbul'da salon olmamasından dolayı maçlarını İzmit'te oynadıklarına dikkati çekerek, 'İstanbul takımıyız, deplasmanda oynuyor gibiyiz. 1,5 saatlik yolculuk yapıyoruz.' dedi.

Takım olarak sahanın nerede olduğunun önem taşımadığını kaydeden tecrübeli oyuncu, 'Salonların müsait olmaması bizi İzmit'e yönlendirdi. Biz her yerde oynuyoruz. Sadece seyirci eksiğimiz oluyor. İki sezonun ardından bu sene Şampiyonlar Ligi'nde daha fazla seyirci geliyor. Maç kazandıkça bu sayı artıyor. Hafta sonunda daha kalabalık olacağını düşünüyorum.' diye konuştu.

İzmit'te oynamalarına rağmen taraftarların kendilerini yalnız bırakmamasını isteyen Ramazan, 'Gelsinler bizi desteklesinler. Son maçı onlar sayesinde kazandık. İnşallah aynısı olur.' değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı hedeflediklerini anlatan siyah-beyazlı hentbolcu, 'Ligde gruptan çıkma başarısı gösteren ilk Türk takımı olmak istiyoruz. İlklerin takımı olarak bunu başarmayı amaçlıyoruz. Gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Gelecek sezon da bulunduğumuz yerden daha üst basamağa çıkmayı hedefliyoruz.' diye görüş belirtti.

Beşiktaş Mogaz'da 11. sezonunu geçiren Ramazan Döne, önceki yıllarda Türkiye'de şampiyonluklar ve kupaları hedeflediklerini ancak son 2-3 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde de başarı istediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Artık Şampiyonlar Ligi'nde bir şeyler yapmak istiyoruz. Kaliteli yabancı oyuncular transfer edildi. Son iki senedir böyle bir oluşum var, bunun sonucunu alıyoruz. Ben bırakacağım zamana kadar ne kadar kupa varsa kazanmayı hedefliyorum. Bu sezon ayrıca Türkiye liginde namağlup şampiyon olmak istiyoruz.'

- Yunus Özmusul: 'Salon sıkıntımız var'

Siyah-beyazlı takımın kalecisi Yunus Özmusul da salon sıkıntısı yaşadıklarını vurgulayarak, 'Taraftarlarımız İzmit'de bizi yalnız bırakmıyor ancak İstanbul'da uygun salon bizi rahatlatacaktır ve performansımızı daha da yukarı taşıyacaktır.' şeklinde konuştu.

Daha önce maçlarını oynadıkları Süleyman Seba Spor Salonu'nun kapasitesinin yetmediğini anlatan Yunus, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Şampiyonlar Ligi'nde daha modern salonlara ihtiyacımız var. Yurt dışındaki salonların yapılış şeklinden kaynaklı rakipler bizi etki altına alabiliyor. Bizim de böyle bir salona ihtiyacımız var. Taraftar, tribün ve takım oyunun bir pastası. Bunlar bir araya geldiği zaman lezzetli oluyor.'

Tecrübeli kaleci, Şampiyonlar Ligi'nde elde ettikleri sonuçlarla Beşiktaş Mogaz olarak şu anda hak ettikleri yerde bulunduklarını belirterek, 'İkinci sıradayız. 4 haftada iyi işler yaptık ve devam ettirmek istiyoruz. Güzel ivme yakaladık. Evimizde maç kaybetmiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde evinizde puan vermediğinizde deplasmandaki puanlar ekstra oluyor. Gruptan çıkacağımıza inanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Gruptaki 5. maçta 22 Ekim Cumartesi günü Danimarka'nın TTH Holstebro takımıyla yapacakları karşılaşmaya değinen Yunus Özmusul, 'Danimarka şampiyonuyla oynayacağız. Grupta bir puanları olabilir ama oynadıkları tüm maçlarda direnç gösterdiler.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA