Ayvalıkgücü Belediyespor'da Kaleci Emrullah Güven Veriyor

Bölgesel Amatör Lig 9. Grupta mücadele eden Ayvalıkgücü Belediyespor, lig sonunda şampiyonluğu kucaklayarak yeniden profesyonel lige dönmek isterken, kırmızı-beyazlı takımın şampiyonluk yolundaki en büyük güvencesinin ise kaleci Emrullah olduğu belirtiliyor.

2012-2013 futbol sezonunda İzmir ekiplerinden Çiğli Belediyespor’dan Ayvalıkgücü Belediyespor’a transfer olan başarılı file bekçisi Emrullah Öztürk’ün, o sezon kırmızı-beyazlı takımın BAL Ligi’nden 3. Lige çıkmasında çok büyük katkıları oldu.

Ayvalıkgücü Belediyepor’un profesyonel ligdeki 3 sezonunun ilk yılında yaş statüsü nedeniyle yer alamayan Emrullah, o yıl sezonu Tekirdağspor’un kalesini koruyarak geçirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 3. Lig’de 30 yaş üzeri futbolcu oynatılmasına ilişkin statüde değişiklik yapmasının ardından Tekirdağspor’dan yeniden kırmızı-beyazlı takıma dönen Emrullah Öztürk, Ayvalıkgücü Belediyespor’un 3. Lig’deki en büyük kozu olmayı başardı.

Geçtiğimiz sezon şansız bir dönem geçiren Ayvalıkgücü Belediyespor’un BAL ligine düşmesinin ardından takımını yalnız bırakmayan usta kaleci Emrullah Öztürk, bu sezon oynadığı 4 maçta kalesinde sadece 2 gol görürken, kırmızı-beyazlı takımın Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı İzmir Gaziemir Gençlik Spor maçında rakip takımın kaptanı Erdem’in kullandığı penaltı atışını başarılı bir refleksle kurtarmış ve Ayvalıkgücü Belediyespor’un sahadan 3 puanla ayrılmasının en büyük nedeni olmayı başarmıştı.

Hedeflerinin sezon sonunda geçtiğimiz yıl düştükleri 3. Lig’e yeniden dönmek olduğunu kaydeden Öztürk, “Bu yıl genç arkadaşlardan oluşan kadromuzda sezon sonunda şampiyon olmayı arzu ediyoruz. Takımımızdaki uyum çok iyi. Ama ben en çok taraftarımızın desteğine ihtiyaç duyduğumuza inanıyorum. Çünkü kırmızı-beyazlı taraftar takımımızın sahadaki itici gücü konumundadır. Bu yüzden de özellikle kendi sahamızda oynadığımız maçlarda tribünlerden taraftarımızın bizleri desteklemesinin çok önemlidir. Ben kırmızı-beyazlı taraftarın bizleri en çok ihtiyaç duyduğumuz tribün desteği konusunda yalnız bırakmayacağına inanıyor ve tüm taraftarımızı tribünlerdeki yerlerini almaya bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA