Antalyaspor'un Basketbolda Hedefi Büyük

Antalyaspor Basketbol Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kanan: 'Önce 1. Lig'e, daha sonraki yıllarda Süper Lig'e çıkmak istiyoruz' Genel menajer Hakyemez: 'El ele verirsek hep beraber Antalyaspor'u hiç hayal değil Avrupa Ligi'nde de görürüz'

Türkiye Basketbol 2. Ligi A Grubu'nda mücadele eden Antalyaspor, uzun vadede, Süper Lig ve Avrupa kupalarında yer almanın planlarını yapıyor.

Antalyaspor Basketbol Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güray Kanan, takımın genel menajeri Doğan Hakyemez ve başantrenör Alaeddin Yakan, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Kanan, sezon öncesi güzel bir hazırlık süreci yaşadıklarını belirterek, bu süreçte nasıl kazandıklarını ve neden kaybettiklerini değerlendirme imkanı bulduklarını söyledi.

İyi bir takım olduklarını anlatan Kanan, 'Bu sene çıktığımız yolda uzun bir süreç var gibi görünse de zaman çabuk geçiyor. Önce 1. Lig'e, daha sonraki yıllarda Süper Lig'e çıkmak istiyoruz. Bu hedefe emin adımlarla gitmek istiyoruz.' diye konuştu.

Sportif başarı için taraftar başta olmak üzere herkesin tek yumruk olmasını isteyen Kanan, 'Seyircinin, sihirli oyunlarımızı oynarken bizi desteklemesi çok önemli. Tribünlerdeki seyircilerin sahadaki oyuncuya çok etkisi var. Oradaki o sesi duymak sporcuya kendini farklı hissettiriyor ve oyuncular çok farklı bir performans gösteriyor.' ifadelerini kullandı.

- 'Avrupa Ligi hedefi'

Antalya'da 8 yıl önce ikinci ligdeki bir takımı Avrupa kupalarına götürdüğünü ifade eden Antalyaspor Basketbol Takımı Genel Menajeri Doğan Hakyemez, yeni sezon öncesi yaptıkları 11 hazırlık maçının 7'sini kazandıklarını belirtti.

Eksikliklerini zaman içinde kapatacaklarını ifade eden Hakyemez, 'İnşallah önce play-off sonra 1. Lig'e, daha sonra Süper Lig'e çıkarız. Önümüzde iki, üç yılımız var. Çok yoğun şekilde çalışıp bu işleri halledeceğimizi söyleyebiliriz. El ele verirsek hep beraber Antalyasporu -hiç hayal değil- Avrupa Ligi'nde de görürüz.' diye konuştu.

Hakyemez, takımın her maçta üstüne koyarak gittiğini, bilinçli ve iyi çalıştıklarını vurgulayarak, Antalya'yı layık olduğu yere çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Antalyaspor Basketbol Takımı'nın altyapısını güçlendireceklerini aktaran Hakyemez, 'Yaş ortalamasını düşürdük, enteresan oyuncular aldık. Hem altyapımızda hem de gelişim ligimizde oynatacağımız sporcularımız var. Ümit Özden adında yeni bir oyuncu daha transfer ettik.' şeklinde konuştu.

Başantrenör Alaeddin Yakan ise transferleri bitirdiklerini ve en iyi takımı kurduklarını kaydetti.

Kaynak: AA