Antalyaspor Basketbol Takımı'nın Hedefi Euroleague

Türkiye Basketbol 2. Lig’inde (TB2L) mücadele edecek olan Antalyaspor Basketbol Takımı’nın Genel Menajeri Doğan Hakyemez, bu sezon ki hedeflerinin 1. Lig, 3 yıl sonraki hedeflerinin Süper Lig’e yükseldikten sonra Euroleague olduğunu söyledi.

Antalyaspor Basketbol Takımı, TB2L’de ilk maçını cumartesi günü Genç Karşıyakalılar ile 10 bin kişilik Spor Salonu’nda oynayacak. Maç öncesi Antalyaspor Basketbol Takımı Genel Menajeri Doğan Hakyemez, Şube Başkanı Güray Kanan ve antrenör Alaeddin Yakan, Hasan Subaşı Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kanan: “Bütün taraftarı cumartesi maça bekliyoruz”

Yoğun tempoyla lige hazırlandıklarını ifade eden Antalyaspor Basketbol Takımı Şube Başkanı Güray Kanan, "Hedefimiz ilk olarak 1. Lig’e daha sonra ise Süper Lig’e çıkmak. Hedefimize emin adımlarla gitmek istiyoruz. İlk maçımızı cumartesi günü saat 16.00’da oynayacağız. Bütün taraftarımızı yanımıza bize destek olmaya bekliyoruz. Maç zaten ücretsiz olacak ve herkesin gelmesini istiyoruz" dedi.

Yakan: “20 günde 11 hazırlık maçı yaptık”

Çok çalışan ve genç bir takım kurduklarını söyleyen Antrenör Alaeddin Yakan, “Lig öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. 20 günde 11 maç yaptık. Her maçta üstüne koya koya gittik. Hala yeterli seviyede değiliz ancak mayıs ayına kadar çok uzun bir süre var. Oyuncularımız bireysel form düzeyine çıkmış durumda değiller. Oyuncularımız üst seviyeye geldiklerinde oynadığımız basketboldan daha da keyif alacağız" diye konuştu.

Hakyemez: “Alt yapıya önem vereceğiz”

Alt yapıya çok fazla önem verdiklerini dile getiren Genel Menajer Hakyemez, “A takımda Antalyalı 3 oyuncu var. Bu oyuncu sayısının fazla olması için çaba gösteriyoruz. Alt yapı ve gelişim liginde oynayacak oyuncularla A takımı destekleyeceğiz. Genç oyuncu Umut Özden’i transfer ettik. Özden, bu sezon gelişim ligindeki takımda forma giyecek ancak daha sonra da A takımın kadrosunda yer alacak” ifadelerini kullandı.

“4 yıl sonra hedef Euroleague”

Takımın eksiklerini zamanla kapatacaklarını belirten Antalyaspor Basketbol Takımı Genel Menajeri Doğan Hakyemez, 4 yıl sonra hedeflerinin Euroleague’de mücadele etmek olduğunu ifade etti.

Hakyemez, "Eksiklerimizi zamanla tamamlayarak ilk olarak play-off maçları oynamak, ardından da 1. Lig’e çıkmak istiyoruz. Sonra da Süper Lig’i hedefliyoruz. Bu sezon koyduğumuz hedefimiz 1. Lig’e çıkmak ancak 3 yıl sonra Süper Lig’e yükselmek istiyoruz. Bu hedeflerimizi yerine getirdikten sonra da ele ele verirsek Antalyaspor’u Euroleague’de de görürüz. 5-6 milyon Euro bütçeyle Süper Lig’de yer alırken Avrupa Kupaları’nda da oynayabiliriz" dedi.

TB2L’de mücadele verecek olan Antalyaspor Basketbol Takımı ilk maçını Cumartesi günü saat 16.00’da yeni yapılan 10 bin kişilik Spor Salonu’nda Genç Karşıyakalılar ile oynayacak. Mücadele ücretsiz olarak izlenebilecek.

Kaynak: İHA