Yeni Malatyaspor Liderliği Devraldı

Yeni Malatyaspor TFF 1. Lig’in 6. haftasında evinde konuk ettiği Balıkesirspor’u Sedat ve Pereira’nın golleriyle 2-1 mağlup ederek Altınordu yenilgisi sonrası kaptırdığı liderlik koltuğunu yeniden devraldı.

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, ilk ikiyi zorlayacaklarını ifade ederek, takıma destek olunmasını istedi.

Geçen hafta Altınordu maçında özellikle de ilk yarı kötü oynadıklarını ve müsabakayı kaybettiklerini hatırlatan Buz, takımın iyi yolda olduğunu belirterek, “Herkesin bu takımın arkasında olması gerekiyor. Bu sene bizim senemiz olacaksa bu hep birlikte olacak. Biz Real Madrid veya Barcelona gibi bir takım değiliz. Mücadele ederek, haddimizi bilerek, doğru oyunla bir şeyleri başarmak durumundayız. Bu ligde Eskişehirspor, Sivasspor, Göztepe, Boluspor, Balıkesirspor gibi takımların bütçeleri ortada, bu lig kolay değil. Biz de iyi bir takım kurduk ve iyi de mücadele ediyoruz” diye konuştu.

"Soyunma odasında ‘Liderliği geri alacağız’ dedim"

Liderliği Altınordu mağlubiyeti sonrası kaybettiklerini ancak bu hafta geri aldıklarını vurgulayan Buz, “Maçtan evvel arkadaşlarımıza soyunma odasında ‘Liderliği geri alacağız’ dedim. Arkadaşlarımda sahada iyi cevap verdi. İyi bir mücadele oldu. Doğru bir oyunla galip geldik. İlk yarı baskılı oynadık, kalecinin bir hatası vardı, golü bulduk. Kaleci ikinci yarıda Dialiba’nın vuruşunda köşeden o topu nasıl çıkarttı, ben de bilmiyorum. 2-0 olsa daha farklı olabilirdi. Çok mutluyuz ama bizim için en önemlisi liderliği geri almak oldu. Ondan ziyade 13 puan olduk, bunu bizden kimse alamaz” ifadelerini kullandı.

Buz, ligde ilk ikiyi zorlayacaklarını belirterek, “Bu lig kolay bir lig değil ve arkadaşlarımız çok çalışıyor. Önemli olan kendi sahamızdaki puanları almaktır. Tabii ki zaman zaman iyi oynamayacağız. Tercihlerimiz takım içerisindeki dengeleri sağlamak açısından önemlidir. Benim 20 futbolcum var ve hepsi de benim için değerlidir. Hemen bir maçta da yerin dibine girmeyelim. Bir maçta da abartmayalım. Bugünün güzel tarafı liderliği geri aldık. 3 puan da hanemize yazdık ve 2 puanla biz öndeyiz. Sezon sonuna kadar biz bu yarışın içerisinde olmak istiyoruz. Hep beraber Play-off potasının içerisinde olacağız ama ilk ikiyi zorlayacağız. Bu çok uzun bir yol, puanlar önemli, ne kadar puan yakalarsak o kadar hedefe doğru gideriz. Önemli olan bu heyecanı yakalayıp, hedefe doğru gitmektir” şeklinde konuştu.

Balıkesirspor cephesi

Maç sonu açıklamalarda bulunan Balıkesirspor Teknik Sorumlusu Engin Çatır ise, maça iyi başlayamadıklarını ifade ederek, “Erken gol yedik. Golden sonra toparlanmaya çalıştık ama bir türlü tepkiyi gösteremedik. İkinci yarı golü bulduk ama akabinde çok çabuk gol yedik” dedi.

Ligde birçok takımın aynı güçte olduğunu sözlerine ekleyen Çatır, “Geçen hafta evimizde Demirspor’u mağlup ettik, bu hafta yenildik. Bir an önce toparlanıp, bu mağlubiyeti unutmamız lazım. Önümüzdeki Sivasspor maçıyla bu durumdan kurtulmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA