Kurtulmuş, Osmanlıspor-Fenerbahçe Maçını İzledi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: 'Üç büyüklerin deplasman yasağının kalkmasıyla futbolu şölene, eğlenceye çevirmemiz lazım. İnşallah üç büyüklerin arasındaki maçlar özellikle hem futbol kalitesi bakımından çok yüksek düzeyde olur hem de centilmenlik bakımından iyi bir lig seyrederiz' 'Sürekli Türkiye'nin ağır gündemi içerisinde hareket ediyoruz. Türkiye çok zor günler geçirdi. İnşallah daha iyiye doğru gidecek ama bir taraftan da günlük hayatımızın barış ve sükunet içerisinde geçmesine katkı sağlamamız lazım'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Üç büyüklerin deplasman yasağının kalkmasıyla futbolu şölene, eğlenceye çevirmemiz lazım. İnşallah üç büyüklerin arasındaki maçlar özellikle hem futbol kalitesi bakımından çok yüksek düzeyde olur hem de centilmenlik bakımından iyi bir lig seyrederiz.' dedi.

Osmanlıspor-Fenerbahçe maçını izleyen Kurtulmuş, TRT Spor'da katıldığı canlı yayında maçı değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Kıran kırana bir mücadele olduğunu belirten Kurtulmuş, futbol kalitesinin biraz daha yüksek olabileceğini söyledi.

Son derece zevkli bir mücadele olduğunu ifade eden Kurtulmuş, 'Açıkçası maçın hakkı da beraberlikti. Bir Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe'nin daha agresif oynamasını arzu ederdim. Osmanlıspor üst düzey futbol oynayan bir takım. Bu akşam onu da ortaya koydular. Bundan sonra Avrupa liglerinde başarılar diliyorum.' diye konuştu.

Kurtulmuş, 'Fenerbahçe-Feyenoord maçını nasıl bulduğunuz?' sorusuna, 'Feyenoord maçının ilk yarısı çok iyiydi. Dolayısıyla fırsatı bulduk. İkinci yarısı izlediğim bölümlerinde çok iyi değildi ama genel olarak Feyenoord maçı iyiydi. Onun üzerine biraz daha koyması lazım. Takımın kalitesi, antrenörün takımı oynatma şekli biraz daha üst düzeye çıkaracak Fenerbahçe'de. Ben bu sene Fenerbahçe'nin önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağını düşünüyorum.' yanıtını verdi.

'Bu sezonu nasıl değerlendirdiği' sorulan Kurtulmuş, şimdiden bir şey söylemenin mümkün olmadığını, her takımın iddiasının bulunduğunu kaydetti. Kurtulmuş, 'Üç büyüklerin deplasman yasağının kalkmasıyla, futbolu şölene, eğlenceye çevirmemiz lazım. İnşallah üç büyüklerin arasındaki maçlar özellikle hem futbol kalitesi bakımından çok yüksek düzeyde olur hem de centilmenlik bakımından iyi bir lig seyrederiz. Türkiye liginin kalitesinin artması tabii ki Milli Takımımızın kalitesinin artması anlamına da geliyor. Ümit ederimki iyi bir lig izleriz.' şeklinde konuştu.

- 'İnşallah dünya kupasına gitmeye hak kazanırız'

'Memleketin bu yoğun gündeminde futbola yeteri kadar vakit ayırabiliyor musunuz?' sorusu üzerine Kurtulmuş, ayıramadığını, çok nadir izleyebildiğini söyledi. Kurtulmuş, uzun bir süredir ilk defa tribünde maç izleme imkanı bulduğunu söyledi.

Günlük hayatın normal bir şekilde yaşanması, futbolun, sanatın, diğer görsel şölenlerin daha güçlü şekilde idrak edilmesi temennisinde bulunan Kurtulmuş, bugün maça gelme sebeplerinden birisinin de bu olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, 'Sürekli Türkiye'nin ağır gündemi içerisinde hareket ediyoruz. Evet, doğru, Türkiye çok zor günler geçirdi. İnşallah daha iyiye doğru gidecek ama bir taraftan da günlük hayatımızın barış ve sükunet içerisinde geçmesine de katkı sağlamamız lazım.'dedi.

'A Milli Futbol Takımı'nın maçlarını takip edecek misiniz?' sorusuna, Kurtulmuş, 'İnşallah, tabii fırsat olursa. Şimdiden başarılar diliyorum Milli Takımımıza. İnşallah bu sefer çok daha güçlü ve başından itibaren tedbir alarak biz bu dünya kupasına gitmeye hak kazanırız.' karşılığını verdi.

Kaynak: AA