Galatasaray İkinci Yarıda Sonuca Gitti

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Antalyaspor'u konuk eden sarıkırmızılı takım, ilk yarısını 10 geride kapattığı maçta rakibini 31 mağlup etti Selçuk İnan ve Podolski'nin (2) golleriyle maçı kazanan Galatasaray, puanını 14'e çıkardı ve namağlup şekilde zirve yarışını sürdürdü Türk Telekom Arena'da 40 bin 812 futbolseverin takip ettiği maçta sezonun seyirci rekoru kırıldı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Antalyaspor'u konuk eden Galatasaray, ikinci yarıda attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, Türk Telekom Arena'da tribünleri büyük oranda dolduran taraftarı önündeki karşılaşmanın ilk yarısını Deniz Kadah'ın golüyle 1-0 geride kapattı.

Galatasaray, ikinci yarıda Selçuk İnan ve bu devrede oyuna dahil olan Lukas Podolski'nin (2) golleriyle karşılaşmayı 3-1 kazanarak, 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonuçla ligde namağlup şekilde zirve yarışını sürdüren sarı-kırmızılı takım, aldığı 4 galibiyet ve 2 beraberlik sonucunda puanını 14'e çıkardı.

Süper Lig'de galibiyeti bulunmayan Antalyaspor ise 2 puanla son sırada yer aldı.

- Türk Telekom Arena'daki 100. maçı kazandı

Galatasaray, Türk Telekom Arena'daki 100. Süper Lig maçını kazanmasını bildi.

Sarı-kırmızılı takım, 2010-2011 sezonun devre arasında faaliyete giren Türk Telekom Arena'da oynadığı 100. lig maçında 69. galibiyetini elde etti. Bu statta rakipleriyle 20 maçta berabere kalan Galatasaray, 11 müsabakayı da kaybetti.

Türk Telekom Arena'da oynadığı müsabakalarda 206 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 94 gol gördü.

- Sahasındaki üçüncü maçtan da galip ayrıldı

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında oynadığı üçüncü maçı da kazanmayı başardı.

Türk Telekom Arena'da bu sezon Kardemir Karabükspor'u 1-0, Çaykur Rizespor'u da 2-0 yenen sarı-kırmızılı ekip, Antalyaspor'u da 3-1 mağlup etti.

- Selçuk İnan'dan şık frikik golü

Galatasaray'da tecrübeli futbolcu Selçuk İnan, attığı şık frikik golüyle takımına beraberlik sayısını kazandırdı.

Maçın 67. dakikasında ceza sahası dışında Eren Derdiyok'a yapılan faul sonrası kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan, hafif sol çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu.

Bu sezon performansı nedeniyle eleştirilen Selçuk İnan, attığı bu güzel golle yeniden taraftarların gözüne girdi.

- Podolski, gollerle döndü

Galatasaray'da yaşadığı uzun sakatlığın ardından sahalara dönen Alman futbolcu Lukas Podolski, kaydettiği gollerle takımına galibiyeti getirdi.

Karşılaşmanın 46. dakikasında Wesley Sneijder'in yerine oyuna giren ve 78. dakikada attığı golle takımını 2-1 öne geçiren Alman futbolcu, 85. dakikada bir kez daha meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak maçın 3-1'lik skorunu belirledi.

Bu arada yerini Podolski'ye bırakan Sneijder'in, yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan alındığı öğrenildi.

- Eren Derdiyok suskun kaldı

Galatasaray'da bu sezon attığı gollerle dikkati çeken Eren Derdiyok, Antalyaspor maçında skora etki etmeyi başaramadı.

Süper Lig'de bu sezon çıktığı 5 maçta 5 kez rakip fileleri havalandıran Eren, Antalyaspor karşısında gol atamadı.

Ligde Çaykur Rizespor'a iki, Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor ve Beşiktaş'a birer gol atan golcü futbolcu, Kayserispor'dan sonra Antalyaspor'u da boş geçti.

- Muslera, tribünleri ayağa kaldırdı

Karşılaşmanın 36. dakikasında gelişen Antalyaspor atağında kaleci Fernando Muslera'nın yaptığı müdahale tribünlerden büyük alkış aldı.

Konuk takım savunmasından atılan uzun topa ileride bulunan Eto'o hareketlenirken, kalesini terk eden Muslera orta sahaya kadar gelerek meşin yuvarlağa müdahalede bulundu.

Topu aldıktan sonra Eto'o'yu şık bir çalımla geçen Muslera, takım arkadaşına pas verdi ve ardından kalesine döndü.

- Ligde sezonun seyirci rekoru kırıldı

Takımlarının Antalyaspor ile yaptığı karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren Galatasaraylı taraftarlar, sezonun seyirci rekorunu kırdı.

Türk Telekom Arena'da 40 bin 812 futbolseverin takip ettiği maç, Süper Lig'de bu sezon en fazla taraftarın statta izlediği karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında geçen hafta Vodafone Arena'da oynanan derbiyi 37 bin civarında taraftar statta izlemişti.

- Türk Telekom Arena'da gündüz maçı kaybetmedi

Galatasaray, Türk Telekom Arena'da gündüz oynadığı 6. Süper Lig maçını da kaybetmedi.

Antalyaspor karşısında sahadan 3-1 galip ayrılan sarı-kırmızılı ekip, daha önce bu statta çıktığı 5 gündüz maçında 3 galibiyet ve 2 beraberlik almıştı.

Kaynak: AA