Dünya Gençler Wushu Şampiyonası

Türk Milli Takımı, taolu dalında yine derece alamadı.

6. Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı, taolu dalı müsabakalarının ikinci gününde de dereceye giremedi.

Bulgaristan'ın Burgaz kentindeki Mladost Spor Salonu'nda devam eden şampiyonada, erkeklerde Ahmet Serdar Yıldırım nangun dalında 8.60’lık derecesiyle 11. sırayı yer aldı. Muhammed Kaan Dareneli, gunshu kategorisinde 7.66'lık derecesiyle 16. oldu.

Berkay Efe Köse ise gunshu ve changquan kategorilerinde yarıştı. Gunshuda 7.75'lik derecesiyle 10.'luğu elde eden milli sporcu, changquanda ise 7.77'lik derecesiyle 31. sırayı aldı.

Mustafa Berdihan Çapoğlu, nanquanda 8.71'le 9. sırada yer alırken, Ahmet Taha Keskin 8.20'lik derecesiyle changquan dalını 17. sırada tamamladı.

Kadınlarda İlayda Emen, gunshuda 8.09'luk derecesiyle 6. sırada bulunurken, Yağmur Şişman ise aynı dalda kendi serisinde 8.12'lik derecesiyle 6.'lık elde etti.

Wushu Milli Takım Antrenönü Teknik Kurulu Üyesi Yılmaz Şahin, sporcuların çok iyi performans sergilediklerini ancak karşılığını alamadıklarını söyleyerek, 'Sporcularımızı, çok iyi derece yapılabilecek yarışmalar ortaya koyduklarını teknik kurul olarak gözlemledik ancak üzülerek beyan ediyorum ki ortaya konulmuş performans gerekli değeri burada görmedi. Gönül isterdi ki Türk Milli Takımı'na karşı şu anda alınmış olan tavır hiçbir şekilde alınmasaydı.' diye konuştu.

3 Ekimde sona erecek şampiyonanın son gününde Türkiye'den 6 sporcunun yarışacağına işaret eden Şahin, “Yarın onlardan iyi bir derece beklediğimizi söyleyebilirim. Umarım son günde burada bizim için iyi ve düzgün karar vermeyen insanlar artık düzgün karar vermemek konusunda yorulmuşlar ve doymuşlardır. Yarın hakkettiğimiz kararları artık vermeye başlasınlar.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA