Sakarya'dan Kısa Kısa

Akyazı ilçesinde yapılan denetimlerde 65 araç trafikten men edildi, toplamda 57 bin 47 lira ceza kesildi.



Son günlerde artan trafik kazaları ve gelen şikayetleri değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, son 15 günde Kuzuluk, Altındere ve Küçücek mahallelerinde abartı egzoz takan, zorunlu trafik sigortası ve araç muayeneleri bulunmayan, ruhsatsız ve ehliyetsiz sürücülerine yönelik trafik kontrolü yaptı.

Denetimlerde 14'ü motosiklet, 51'i otomobil ve kamyonet olmak üzere toplam 65 araç trafikten men edildi, araç sahiplerine ise 57 bin 47 lira para cezası kesildi.

Ekipler, sürücülere hız limitlerine uymaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, ehliyetsiz ve alkollü olarak araç kullanmamaları, diğer sürücülere ve yayalara saygılı olmaları, kaza sonrası mağdur olmamak için muayene ve zorunlu trafik sigortalarını zamanında yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

- Hendek'te ziyaret

Milli Birlik ve Düşünce Derneği (MBD) Hendek Temsilcisi Oğuz Hüseyin Beşikçioğlu ve yönetimi, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü'yü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Beşikçioğlu, Hendek temsilciliğinin kısa bir süre önce kurulduğunu belirterek, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Püsküllü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, derneğin gençliğe büyük faydası olacağına inandığını söyledi.

Gençlerin kendilerini yetiştirerek, kendilerinden sonraki nesillere güzel şeyler bırakacağını vurgulayan Püsküllü, 'Gençlik güzel yetişmeli, iyi ve kaliteli eğitim almalı, bununla ilgili bizler de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Gençlik bizim için çok önemlidir. Geleceğimizin umudu olan gençlerimizin, 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gece vatanına, milletine ve bayrağına ne kadar sahip çıktıklarını gördük. Güçlü bir ülke için, güçlü bir gençlik lazım.' diye konuştu.

Beşikçioğlu ve dernek yöneticileri, Hendek Emniyet Müdürü İsmail Baş'ı ziyaret etti.

- 14-16 Yaş Balkan Şampiyonası

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Bursa'da düzenlenen 14-16 Yaş Balkan Şampiyonası'nda dereceye giren Hendekli iki sporcuya altın hediye etti.

Şampiyonada 58 kiloda birinci olan Hendek Güreş İhtisas Kulübü sporcuları Serhat Kırık ve 53 kiloda üçüncü olan Kürşat Can Kaya, antrenörleri ve okul yönetimiyle Püsküllü'yü ziyaret etti.

Gençlerin Hendek'e yine şampiyonluk kazandırdığını belirten Püsküllü, 'Bundan sonra ki şampiyonalarda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlukları bekliyoruz. Gençlerimizi spora teşvik etmeliyiz, aileler çocuklarını spora yönlendirmelidir.' dedi.

Püsküllü, iki sporcuya altın hediye etti.

Kaynak: AA