İtalya'da tarihi zafer

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. maçında deplasmanda Napoli'yi 3-2 mağlup etti.

İtalya'da tarihi zafer
UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. haftasında Beşiktaş deplasmanda Napoli ile karşılaştı. Grubun ilk 2 maçında Benfica ve Dinamo Kiev ile berabere kalan siyah-beyazlılar, gruptaki ilk galibiyetini Napoli karşısında aldı.

60 bin kapasiteli San Paolo Stadı'nda Avrupa Kupalarında 18 maçtır kaybetmeyen Napoli'yi 3-2 mağlup eden Beşiktaş grupta 2'inci sıraya yükseldi.

Beşiktaş'ın suskun golcüsü Vincent Aboubakar attığı 2 golle müthiş zaferin kahramanı oldu. Aboubakar, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 17. maçta gol sayısını 8'e çıkardı.
Beşiktaş'ın diğer golünü Adriano Coreira attı. Napoli'nin gollerini ise Mertens (30') ve Gabbiadini (69' pen) kaydetti.

Rus hakem Sergey Karasev, Napoli lehine 2 kez penaltı kararı verirken, Insigne'nin kullandığı penaltıda kaleci Fabricio gole izin vermedi. Gabbiadini ise 69. dakikada beyaz noktada hata yapmadı.

İtalya'da tarihi zafer

Beşiktaş, bu sonucun ardından puanını 5'e çıkardı ve 2. sıraya yükseldi.Napoli 6 puanla haftayı lider tamamlarken, grubun diğer maçında Dinamo Kiev'i deplasmanda yenen Benfica 4 puanla 3. sırada kaldı.

ADRİANO İLE 100'ÜMÜZ GÜLDÜ
Dev maçta perdeyi açan gol Beşiktaş'tan geldi. 13. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan ortasında arka direkte vuruşu yapan Adriano Coreira siyah-beyazlıları öne geçirdi. Bu gol ayrıca Beşiktaş'ın Avrupa Kupalarındaki 100. golü oldu.

İtalya'da tarihi zafer

NAPOLİ BASKISI GOLÜ GETİRDİ

Beşiktaş'ın golüne Napoli 30. dakikada Dries Mertens ile cevap verdi. Hamsik'in asistini gole çeviren Belçikalı oyuncu skora yeniden denge getirdi.

İtalya'da tarihi zafer

ABOUBAKAR ATTI NAPOLİ BAKTI

İlk yarının son dakikalarında sahneye çıkan Aboubakar Beşiktaş formasıyla ilk golünü ataraK Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi. 38. dakikada Napoli defansının büyük hatasını değerlendiren Kamerunlu golcü Beşiktaş'ı devreye 2-1 önde götürdü.

İtalya'da tarihi zafer

NAPOLİ 2 PENALTI KULLANDI
Ev sahibi Napoli'de 50. dakikada kazandığı penaltıyı Insigne ile gole çeviremedi. Insigne'nin penaltısını kurtaran Fabri, 69'da Gabbiadini'nin penaltısını kurtaramadı ve maça yeniden denge geldi.
Beşiktaş'a galibiyeti getiren gol 86. dakikada Vincent Aboubakar'dan geldi. Beşiktaş bu golle deplasmanda 3-2 galip geldi.

İtalya'da tarihi zafer

TARİHİ GALİBİYET

Bugüne kadar İtalyan takımlarıyla 11 maçta karşılaşan Beşiktaş hiç galip gelememişti. Tarihinde ilk kez Napoli'yle karşılaşan siyah-beyazlılar, Çizme ekiplerine karşı şanssızlığını kırmayı başardı. Beşiktaş İtalyanlara karşı 7. dış saha maçında ilk galibiyetini almayı başardı. Beşiktaş ayrıca, Napoli'nin Avrupa Kupalarında sahasındaki 18 maçlık yenilmezlik serisini de sonlandırdı.

İtalya'da tarihi zafer

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 2 DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Napoli karşısında son lig maçına göre 2 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. hafta maçında Napoli'ye konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, İtalyan rakibine karşı, ligde son oynadıkları Kayserispor maçındaki kadrodan iki ismi değiştirdi.

Güneş, Kayserispor maçı kadrosunda yer alan Anderson Talisca ile Cenk Tosun'a bu maçta görev vermezken, bu iki ismin yerine Adriano ve Quaresma'ya şans verdi.
Bu arada, 2011-2015 yılları arasında Napoli forması giyen Gökhan İnler, 2 sezon aradan sonra San Paolo Stadı'na bu akşam ilk kez rakip olarak yedek kulübesinde yer aldı.

SARRİ, ROMA KADROSUNU DAĞITTI
İtalya 1. Futbol Ligi'nde (Serie A) son 2 haftayı puan alamadan geçiren ev sahibi Napoli'de ise teknik direktör Maurizio Sarri, kadroda son oynadıkları Roma maçından 4 ismi değiştirdi. Sarri, Roma maçında forma şansı verdiği Hysaj, Maksimovic, Allan ve Gabbiadini'nin yerine Maggio, Zielinski, Mertens, Chiriches'i Beşiktaş karşısında oynattı.
Mavi-beyazlı takımın, Polonyalı golcüsü Arkadiusz Milik de sakatlık sebebiyle 18 kişilik kadroda yer almadı.
Karşılaşma öncesi, iki takım oyuncuları ve hakemlerin omuz omuza fotoğraf çektirmeleri dikkati çekti.

QUARESMA 50. MAÇINDA ASİST YAPTI
Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Napoli karşısında forma giyerek, kariyerinde 50. kez Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Portekizli yıldız bu anlamlı gecede bir asistlik katkı yaptı.

Futbol hayatına ülkesinin Sporting Lizbon takımında başlayan ve Barcelona, Porto, Inter, Chelsea, El Ehli ile Beşiktaş'ta görev alan Quaresma, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda şu ana dek 49 karşılaşmaya çıktı. 33 yaşındaki futbolcu, formasını giydiği Barcelona ve Chelsea ile bu kupada hiç görev almazken, Porto formasıyla 39 kez Şampiyonlar Ligi'nde oynadı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI SAN PAOLO'YU İNLETTİ

Karşılaşmaya ev sahibi takım taraftarlarının ilgisi düşük kaldı. Kendi liginde son iki maçını kaybeden Napoli'de taraftarlar, Beşiktaş maçında tribünleri dolduramadı.
Mavi-beyazlı taraftarların, hem takımlarının kötü gidişatından hem de bilet fiyatlarının yüksekliğinden dolayı maça ilgi göstermedikleri belirtildi.
Karşılaşmayı, 30 bin kadar futbol sever takip ederken, 2 bin 500 Beşiktaş taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden maçı izledi.
Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesi televizyon yayınlarına stattan katılan eski golcüleri Pascal Nouma lehine tezahüratlarda bulundu. Siyah-beyazlı taraftarların, Nouma'ya tezahüratları sırasında stat hoparlöründen müzik sesinin yüksek tonda açıldığı dikkati çekti.
Müsabakayı, Napoli'ye gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.
Öte yandan, Napoli Emniyetinin aldığı güvenlik önlemleri neticesinde maç öncesinde kent sokaklarında iki takım taraftarları arasında herhangi bir gerginlik yaşanmadığı öğrenildi.
.

İtalya'da tarihi zafer

MAÇTAN DAKİKALAR

VE MAÇ SONA ERDİ

90'Cenk Tosun, sol köşe bayrağının yakınında yerde kaldı. Beşiktaş serbest vuruş kullanacak.
90'Quaresma sol kanattan ilerleyemedi.
90'Ceza sahasına gelen ortada savunma topu uzaklaştırdı. Beşiktaş şimdi hızlı çıktı.
90'Mertens'in pasında Ghoulam topla buluştu. İçeriye çevirdiği topta Marcelo araya girdi. Korner...89'Mertens rakibi Beck'i geçti. Sonrasında Marcelo araya girdi. Mertens yerde kaldı. Hakem devam kararı verdi.
88'Sol kanatta Maggio'yu düşüren Aboubakar sarı kart gördü.
87'Karşılaşma Napolili futbolcuların vuruşuyla tekrar başladı.
86'Qauresma'nın sol taraftan ortasında Aboubakar kale sahasında kafa vuruşunu yaptı. Topu ağlara gönderdi.


Napoli:2 Beşiktaş: 3

86'GOOOOL! Aboubakar
85'Quaresma sol kanatta topla buluştu. Ceza sahasına ortasında Kalidou Koulibaly kafayı vurdu.
84'Napoli tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşti ve boşluk arıyorlar.
83'Allan'ın önüne gönderilen uzun topta Fabri zamanında çıktı ve topun sahibi oldu.
82'Allan oyuna girdi. Piotr Zielinski oyundan çıktı.
81'Caner çıkarken topu kaybetti. Callejon sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve şutunda top yandan auta çıktı.
80'Mertens ceza sahasına girmek istedi. Marcelo bir kez daha araya girdi. Sonrasında Beck topu uzaklaştırırken, top Mertens'e çarptı. Temsilcimiz kale vuruşu kullanacak.
79'Quaresma'nın ceza sahasına ortasında Kalidou Koulibaly topu uzaklaştırdı.
76'Callejon'un içeriye ortasında Tosic'in müdahalesi sonrası top direkten döndü. Sonrasında Gabbiadini topu ağlarla buluşturdu. Öncesinde hakemin ofsayt bayrağı kalkmıştı.
75'Cenk sol kanatta topla buluştu. Quaresma'ya pasında top dışarı çıktı.
75'Tolgay oyundan çıkıyor. Cenk Tosun oyuna girdi.
74'Tolgay Arslan'ın önemli bir durumu yok gibi gözüküyor. Tedavisi yapıldı.
74'Tolgay yerde kaldı. Sakatlık geçiriyor.
73'Kullanılan köşe vuruşunda karambol yaşandı. Savunma topu uzaklaştırdı.
72'Mertens sol kanattan topu getirdi. Ortasında savunma araya girdi. Korner...
71'Ceza sahasına yapılan ortada Mertens kafayı vurdu. Fabri son anda topu çıkardı.
70'Gökhan İnler, Adriano'nun yerine girdi.
69'Gabbiadi'ni sol köşeye vurdu ve topu ağlarla buluşturdu.

Napoli: 2 Beşiktaş: 2

69'Maalesef GOL! Gabbiadini
68'Caner sarı kart gördü.
68'Hakem yine penaltı kararı verdi. Caner'in Mertens'e yaptığı hareket için hakem penaltı kararı verdi.
67'Jorginho'nun derinlemesine pasında Callejon topla buluştu. İçeriye çevirdiği topta Marcelo son anda araya girdi.
66'Beşiktaş ikinci devrenin belli bölümlerinde topa sahip olarak oyunu soğutmayı ve kontrol altına almayı başarıyor.
66'Caner, Aboubakar'a uzun oynadı. Aboubakar ceza sahasına girmek istedi. Savunma araya girdi.
65'Lorenzo Insigne oyundan çıktı. Manolo Gabbiadini oyundaç
64'Caner'in ortasında Aboubakar'dan önce savunma dokundu. Boşta kalan topa Atiba vurdu. Top üstten auta çıktı.
59'Kapılan topta Quaresma bir kez daha sağ taraftan çıktı. Ortasında top Aboubakar'ı aştı.
59'Kalidou Koulibaly'nin pasında Beck araya girdi. Sontasında temsilcimiz hızlı çıktı. Quaresma sağ taraftan ilk rakibini geçti. İkinci rakibini geçemedi ve topu kaybetti.
56'Tolgay'ın müdahalesiyle Callejon yerde kaldı. Paslaşarak kullandılar ancak pas hatası yaptılar. Top Beşiktaş'ta...
55'Kullanılan serbest vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı. Insigne topu hızlı getirdi. Derinlemesine pasında Marcelo araya girdi.
54'Necip sağ kanatta yerde kaldı. Hakem faul kararı verdi. Quaresma ve Caner topun başında olan isimler.
53'Adriano sol kanatta Maggio'nun müdahalesi sonrası yerde kaldı. Sarı kart isteyen Adriano sarı kart gördü. Faulu yapan Maggio'da kart gören diğer isim oldu.
52'Aboubakar sol çizgiden ilerledi. Adriano'ya topu aktardı. Adriano'nun pası Quaresma'ya geçmedi ve savunma araya girdi.
51'Marcelo'nun geri pasında Fabri bir an topu ayağından açtı. Topu uzaklaştırmayı başardı.
50'Lorenzo Insigne'nin penaltı vuruşunda Fabri sol köşeden topu çıkardı.
49'Napoli penaltı kazandı. Callejon topla buluştu. Vuruşunda top Fabri'den döndü. Sonrasında top Mertens'in önünde kaldı. Fabri'nin Mertens'e yaptığı harekete hakem faul kararı verdi.
48'Sol taraftan Lorenzo Insigne topu getirdi. Ortasında top Fabri'de kaldı.
48'Adriano'nun pasında Quaresma sağ kanatta topla buluştu. Sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı. Top yandan auta çıktı.
47'Adriano, Necip'in koşu yoluna aktarmak istedi. Savunma araya girdi.
47'Kapılan topta Tolgay yerde kaldı. Hakem faul kararı verdi. Temsilcimiz paslaşarak kullandı.
46'Napoli ikinci devreye ayağa pas ile başladı. Beşiktaş yine knedi yarı alanında rakibini bekliyor.
46'İkinci yarı Beşiktaşlı futbolcuların vuruşuyla başladı.

VE İLK YARI SONA ERDİ

45'Köşe vuruşunda Fabri çıktı ve topu yumrukladı. Sonrasında Kalidou Koulibaly kafa vuruşunu yaptı. Top yine Fabri'de kaldı.
44'Jose Callejon'un ortasında savunma ön direkte topu karşıladı. Yine korner...
44'Jose Callejon sağ taraftan aşırtma bir vuruş denedi. Fabri son anda topu kornere çeldi.
43'Tolgay uzak mesafeden sağ çaprazdan şutunu çekti. Top yandan auta çıktı.
43'Jorginho'nun savunma arkasına gönderdiği topta Insigne ofsaytta...
42'Kullanılan kornerde savunma topu uzaklaştırdı.
42'Christian Maggio sağ kanattan orta yaptı. Beck kafayı vurdu. Korner...
42'Lorenzo Insigne sol taraftan hareketlendi. Pasında Marcelo araya girdi ve Fabri'ye verdi. Fabri topu dikti ve Napoli atağı sürecek.
41'Qauresma ceza sahasına girdi. Rakibini geçemedi ve Beck'e de aktaramadı. Top auta çıktı.
40'Kullanılan kornerde Christian Maggio kafayı vurdu. Top yandan auta çıktı.
39'Piotr Zielinski ceza sahası dışından sert vurdu. Fabri uzandı ve topu çıkardı. Korner...


Napoli: 1 Beşiktaş: 2

38'GOOOL! Aboubakar
37'Vlad Chiriches yine ceza sahasına havadan uzun bir top denedi. Bu kez hareketlenen Napolili bir hücum oyuncusu olmadı.
36'Caner Erkin uzun oynadı. Atiba kafayla topu aşırdı. Aboubakar topu önüne alamadı.
34'Sol kanatta Insigne topla buluştu. İçeriye çevirdiği topta son anda Caner araya girdi.
34'Caner sol kanattan ortasını yaptı. Aboubakar uygun pozisyonda vuruşunu yapamadı. Yardımcı hakem öncesinde ofsayt bayrağını kaldırmıştı.
33'Köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı. Sonrasında Quaresma sağ tarafta rakibini geçemedi. Beşiktaş yeni atak geliştiriyor.
32'Necip, sağ tarafta Quaresma'ya aktardı. Qauresma'nın otasında Aboubakar kafayı vurdu. Savunma müdahale etti. Korner...
31'Quaresma sağ kanatta ilerlemek istedi. Kalidou Koulibaly izin vermedi. Sonrasında gönderilen uzun topta Fabri'yi geçen top sağdan auta çıktı.
31'Karşılaşma Beşiktaşlı futbolcuların vuruşuyla başladı.


Napoli:1 Beşiktaş: 1

30'Maalesef GOL! Mertens
30'Marcelo uzun top gönderdi. Quaresma topun sahibi oldu. Hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
29'Lorenzo Insigne sol taraftan ortaladı. Tosic araya girdi. Sonrasında Insigne bir kez daha çevirdi. Mertens kale sahasında kafa vuruşunu yaptı. Top yandan auta çıktı.
28'Piotr Zielinski derinlemesine gönderdi. Fabri, Jose Callejon'dan önce çıktı ve topun sahibi oldu. Sonrasında Quaresma sağ kanattan ilerlemek istedi ancak rakibini geçemedi.
27'Hamsik, ceza sahasına doğru gönderdi. Marcelo bir kez daha araya girdi.
26'Caner'in müdahalesi sonrası Mertens yerde kaldı. Hakem, Caner'i sözlü olarak uyardı.
26'Faouzi Ghoulam'ın sol kanattan ortasında Marcelo araya girdi.
25'Lorenzo Insigne orta alanda topla ilerledi. Tolgay'ın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Faul. Paslaşarak kullandılar.
24'Jose Callejon'un köşe vuruşunda Fabri çıktı ve topun sahibi oldu.
24'Napoli hızlı çıktı. Mertens'in savunma arkasına pasında savunma başarılı. Bir korner daha...



Napoli 0 - 1 Beşiktaş


23' Jose Callejon sağ taraftan ortaladı. Top Tolgay'dan döndü. Sonrasında Beşiktaş hızlı çıktı. Quaresma'nın pasında Aboubakar hareketlendi. Aboubakar yerde kaldı. Hakem devam kararı verdi.
22' Kullanılan köşe vuruşunda kimse dokunmadı. Sonrasında Aboubakar araya girdi. Klas bir hareketle rakibini geçti. Orta alanda Tolgay'ı topla buluşturdu. Tolgay'ın Quaresma'ya pası hızlı oldu.
21' Napoli'de sağ tarafta Christian Maggio hareketlendi .Adriano onu karşıladı. Korner...
19' Piotr Zielinski uzak mesafeden çok sert vurdu. Top üstten auta çıktı.
18' Napoli, Lorenzo Insigne ile hızlı çıktı. Savunmanın arkasında Mertens ile topu buluşturdu. Mertens'in sol çaprazdan vuruşunda Fabri topu son anda çıkardı.
17' Aboubakar sol taraftan Quaresma'ya çok iyi ortaladı. Quaresma sağ tarafta topu kontrol edemedi.
16' Beşiktaş savunması topu kafayla uzaklaştırdı. Sonrasında ceza sahasına yapılan ortada Fabri çıktı ve topun sahibi oldu.
16' Hamsik'in pasında Faouzi Ghoulam hareketlendi. Savunma hata yapmadı. Napoli korner kazandı.
15' Aboubakar, Adriano'ya aktarmak istedi. Top Vlad Chiriches'te kaldı. Sonrasında Adriano'nun baskısında savunma kaleciye dönmek zorunda kaldı.
14' Karşılaşma Napolili futbolcuların vuruşuyla tekrar başladı.
13' Adriano, Rizespor'un ardından Napoli maçını da boş geçmedi ve Beşiktaş'ı öne geçiren golü kaydetti.
12' Quaresma sağ kanattan topu getirdi. Beck'e pasını verdi. Beck'in ortasında top savunmaya çarptı. Tolgay önünde kalan topu Quaresma'ya aktardı. Quaresma sağ çizgiden içeriye çevirdi. Adriano arka direkten vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.
12' GOL! Adriano
12' Caner, Aboubakar'a doğru uzun bir pas düşündü. Napoli savunması başarılı.
11' Sağ tarafta Lorenzo Insigne ilerlemek istedi. Caner araya girdi.
10' Jose Callejon'un ortasında top Marcelo'da kaldı. Uzun pasında top Napoli'de kaldı.
10' Kullanılan kornerde Fabri bir kez daha topu yumrukladı. Napoli yine korner kullanacak.
9' Ev sahibi Napoli bu kez sağ taraftan köşe vuruşu kullanacak.
9' Kullanılan köşe vuruşunda Fabri çıktı ve topu yumrukladı.
8' Ghoulam'ın vuruşunda top barajdan sekti ve kornere çıktı.
8' Topun başında Mertens ve Ghoulam var.
8' Tosic topu kontrol etmek isterken topa elle müdahale etti. Napoli sağ çaprazdan serbest vuruş kullanacak.
7' Lorenzo Insigne sol taraftan ceza sahasına girerken Necip müdahale etti.
7' Mertens'e gönderilen uzun top hızlı oldu. Son anda yetişti ve topu çevirdi. Napoli atağı sürüyor.
6' Merten, Lorenzo Insigne ile paslaştı. Sonrasında uzak mesafeden şutunu çekti. Top Fabri'de kaldı.
5' Jorginho'nun derinlemesine pasında top Fabri'de kaldı.
5' Necip kaptığı topta hızlı çıkmak istedi ancak topu kaybetti. Napoli atağı devam ediyor.
4' Napoli köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Mertens penaltı noktasında topla buluştu. Sert vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
3' Tolgay kritik bir top kaybı yaptı. Dries Mertens sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Şutunda top savunmaya çarptı ve korner.
2' Napoli savunmada hazırlık pasları yapıyor. Temsilcimiz rakibi orta alanda karşılıyor.
2' Kullanılan taç atışında Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.
1' Hamsik sol kanata aktarmak istedi. Quaresma savunmasına döndü ve topu taca attı.
1' Başlama düdüğü ile birlikte Beşiktaş taraftarı tezahüratlarına başladı.
1' Karşılaşmanın ilk düdüğü çaldı. Temsilcimiz Beşiktaş'a başarılar.

Napoli: 'Reina, Ghoulam, Koulibaly, Insigne, Chiricheş, Zielinski, Hamsik, Jorginho, Callejon, Maggio, Mertens.'

Beşiktaş: 'Fabri, Beck, Marcelo, Tosic, Caner, Atiba, Necip, Tolgay, Adriano, Quaresma, Aboubakar.'

Stat: Sao Paolo
Saat: 21.45
Yayın: Tivibuspor2
Hakem: Sergei Karasev