Hentbolda Maçın Ardından

Merzifon Belediyespor'un antrenörü Mızrakçı: 'Ligin 4. haftasında deplasmanda beklenmedik bir mağlubiyet aldık. Bu kaybı telafi etmek için Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçına çok iyi hazırlandık'

Erkekler Hentbol Süper Lig'de sahasında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'u 26-21 yenen Merzifon Belediyespor'un antrenörü Murat Mızrakçı, 'Ligin 4. haftasında deplasmanda beklenmedik bir mağlubiyet aldık. Bu kaybı telafi etmek için Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçına çok iyi hazırlandık.' dedi.

Mızrakçı, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta boyunca çok iyi çalışan sporcularının kendilerini utandırmadıklarını ve emeklerinin karşılığını aldığını söyledi.

Kritik bir dönemden geçtiklerini ve bu galibiyetin takıma olumlu katkı yapacağına dikkati çeken Mızrakçı, gelecek haftalarda oynayacakları maçları düşünmeye başladıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'un çok güçlü bir takım olduğunu, çok zor ve tempolu bir maç oynadıklarını dile getiren Mızrakçı, şunları kaydetti:

'Çok güçlü, ligi ilk dörtte bitirebilecek bir takım ile oynadık, şampiyonluk adayı bir takımla oynadık. Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'un gücünü biliyoruz. Bunun üzerine çalıştık. Rakibimize saygı duyarak sahaya çıktık. Maç da zaten sert başladı. Zorlu olacağını biliyorduk. 60 dakika boyunca istikrarlı oynadık, iyi savunma ile oynadık. Bu maçı ancak üst düzey bir mücadele ile kazanabilirdik. Bugün sporcularımız bunu başardılar. Geçen hafta ki kaybımızı telafi edecek ve moral olarak çok önemli bir galibiyetti. Yeni oyunculardan kurulu bir takımız. Bu galibiyetin lige yansıması çok olumlu olacak. Buna inanıyorum. Gelecek haftalarda daha çok kendine güvenen bir takım olacak, kalitesinin bilincinde bir takım olacak. Bu yüzden bu maç önemliydi. Umuyorum bu birlik, beraberlik, takım ruhu sezon sonuna kadar devam eder, hedeflediğimiz yerde ligi bitiririz.'

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'un antrenörü Aydın Aydınlı ise mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, değerlendirme yapmayacağını söyledi.

Kaynak: AA