Basketbolda Maçın Ardından

Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Çıvgın: 'Oyuncular, doğru konsantrasyonu gösterdiler' Sigal Başantrenörü Mijovic: 'Rakibimiz konsantrasyonu düşmeden 40 dakika boyunca yüksek performansla oynadı'.

FIBA Avrupa Kupası H Grubu ilk maçında Kosova'nın Sigal takımını 100-58 yenerek Avrupa gruplarında ilk galibiyetini elde eden Demir İnşaat Büyükçekmece'nin başantrenörü Özhan Çıvgın, kendileri için önemli bir maçtan iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çıvgın, 'Spor Toto Basketbol Ligi'ne iyi başlamıştık. Avrupa'ya da iyi başladık. Oyuncular, doğru konsantrasyonu gösterdiler. Şimdi önemli olan iki gün sonra yapacağımız lig maçı. O maça da iyi konsantre olup iyi çalışarak, iyi başlangıcımızı devam ettirmek istiyoruz.' dedi.

Demir İnşaat Büyükçekmece oyuncularından Seawright, ilk Avrupa maçında kazandıkları için çok mutlu olduklarını ve her yıl kendilerini daha da geliştirdiklerini aktardı.

- Sigal cephesi

Sigal Başantrenörü Petar Mijovic, yüksek performansı olan bir takıma karşı oynadıklarını ifade etti.

Demir İnşaat Büyükçekmece'nin yabancı oyuncuları ile Türk oyuncuları arasında muhteşem bir uyum olduğunu vurgulayan Mijovic, 'Rakibimiz konsantrasyonu düşmeden 40 dakika boyunca yüksek performansla oynadı. Bu seviyede bir basketbol görmemiz güzel bir deneyim oldu. Bir sonraki maça daha iyi oynamak için hazırlanacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Sigal oyuncularından Granit Rugova ise Demir İnşaat Büyükçekmece'yi aldığı galibiyetten dolayı kutladı ve bu maçtan dersler çıkaracaklarını belirtti.

Kaynak: AA