Basketbol Açıklaması FIBA Avrupa Kupası

Demir İnşaat Büyükçekmece: 100 Sigal: 58.

Demir İnşaat Büyükçekmece, FIBA Avrupa Kupası H Grubu ilk maçında Kosova'nın Sigal takımını 100-58 yendi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Demir İnşaat Büyükçekmece, Seawright ve Eldridge'nin sayılarıyla ilk dakikalarda skoru 6-0 yaptı. Oyun kontrolünü eline alan mavi-beyazlılar, Hannah'ın 2. dakikada bulduğu üç sayılık basketle 9-2 üstünlüğü yakaladı. Sigal, rakibi karşısında Rhett-Granit Rugova ikilisinin isabetleriyle 6-0'lık seri yakalasa da Demir İnşaat Büyükçekmece hızlı hücumlarda sayılar buldu ve ilk periyodu 26-10 önde geçti.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ikinci periyodunda ev sahibi takım, Mutlu Akpınar'ın ürettiği üç sayılık basketle 13. dakikada skoru 35-20 yaptı. Baskılı oyununu sürdüren ve taraftarının desteğini arkasına alan İstanbul temsilcisi, Clouirado'nun atışıyla maçın 16. dakikasında farkı 20 sayıya çıkardı: 42-22. Calouirado'nun skorer oyununa Ceyhun Altaylı ve Elridge'nin yaptığı katkıyla ev sahibi takım 18. dakikada 15-0'lık seri yakalayarak farkı 30 sayıya yükseltti: 52-22. Kalan bölümde iyi savunma yapan ve rakibine kolay sayı şansı tanımayan Demir İnşaat Büyükçekmece, soyunma odasına 56-28 üstün gitti.

Mücadelenin ikinci yarısına Caloiraro, Ceyhun Altay ve Hayes'in isabetleriyle 7-0'lık seri yakalayarak başlayan ev sahibi takım, 22. dakikada skoru 62-28'e taşıdı. Periyot boyunca oyunun kontrolünü elinde tutan Demir İnşaat Büyükçekmece, Hannah, Eldridge ile skor üreterek son periyoda 78-45 önde girdi.

Demir İnşaat Büyükçekmece, maçın başından sonuna kadar üstün götürdüğü karşılaşmadan 100-58 galip ayrıldı ve bu sonuçla Avrupa gruplarında ilk galibiyetini aldı.

Maçın en skorer isimleri 18'er sayıyla Demir İnşaat Büyükçekmece'den Caloiaro, Sigal'den ise Trajkovski oldu.

Kaynak: AA