Tokat'ta Yılın En'leri Spor Ödülleri

Tokat’ta düzenlenen programda yılın enleri ödülüne layık görülen sporculara ödülleri verildi.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu koordinesinde düzenlenen Amatör Spor Haftası kapanış töreni ve Yılın En’leri ödül töreni belediye sosyal tesislerinde yapıldı. Yılın En’leri ödülüne layık görülen 2016 Rio Paralimpik Olimpiyat Oyunları Gobol Şampiyonu ve Gol Kralı Sevda Altınoluk, 2016 Rio Olimpiyatları Serbest Güreş 3.sü Soner Demirtaş, 2016 Serbest Güreş Büyükler Avrupa 2.si Mustafa Kaya, 2015-2016 Yılı Bal Ligi Futbol Şampiyonu Erbaa Spor Kulübü, 2016 Yılı Muay Thai 48 Kg. Gençler Türkiye 3.sü Beyza Dumanlıdağ, Dünya Liseli Gençler Spor Oyunları Atletizm 2000 m. Engel Dünya 4.sü Selma İsot, 2015 Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası 62 Kg. Koparma Avrupa 2.si Bünyamin Sezer, Tokat Belediye Plevnespor Kulübü Erkekler Voleybol 1. Lig Takımı’na ödülleri takdim edildi. Ödül töreni öncesinde konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’ın tanıtımına katkı sağlayan sporcu tebrik etti.

Belediye Plevnespor olarak iki sporcunun altın madalya kazandığını ve şu anda dünya şampiyonası için kampa katıldığını ifade eden Başkan Eroğlu, “Spor dalları bir taraftan hem ülkenin hem de şehrin tanıtımını yapıyor bir taraftan da ulusal bazda al bayrağımızın dalgalanmasını, İstiklal Marşımızın okunmasını gururla izliyoruz. Bireysel başarılar da bizleri gururlandırıyor ve ilimizin tanıtımına katkı sağlıyor. Bizim en büyük eksiğimiz altyapı ve tesisleşme. Örneğin Rio Olimpiyatları’nda istediğimiz başarılar elde edemedik. Burada bir sorun var; tesisleşme ve alt yapı. Diğer ülkelerde henüz ilkokul çağındaki çocuklar başarılı olacakları spor alanlarına yönlendiriliyorlar ve kendilerini geliştirmelerine fırsat tanınıyor. Bizim ülkemizde belki de bu eksik. Tesislerimizde olmadığı için sporcularımız zoru başararak yine de güzel başarılar elde ediyorlar. Bugün bu sporcularımızın yetiştiği yerler amatör spor kulüpleri. Onun için öncelikle tesisleşme ve alt yapıyı tamamladıktan sonra amatör spor kulüplerinin sayısını artırmalıyız” dedi.

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ise gönülleri imar edilmiş bir nesil oluşturulamazsa gelecek adına ciddi kaygılar oluşabileceğini ifade ederek, “Sporla tanıştığım ve spor camiasının içinde bulunduğum için çok mutluyum. Bizler bir bütün olarak Sayın Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile, İl Genel Meclis Başkanımız Adem Dizer’le birlikte çalışmalar yapmaktayız. El ele beraberce kulüplerimizi yukarılara taşımayı istiyoruz” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ve Tokat Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Sezai Işkın, böylesi bir ödül törenini tertip ettikleri için Başkan Eroğlu’na teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından sporculara ödülleri takdim edildi.

Kaynak: İHA