Savaşta Bacağını Kaybeden Suriyeli Futbolcunun 'Yeşil Saha' Tutkusu

Esed rejimine karşı savaşırken bir bacağını kaybeden Suriyeli futbolcu, yeşil sahalara olan tutkusundan vazgeçmediSuriyeli futbolcu Keylani:'Halkımı savunmak için yaralanana kadar üç yıl ÖSO saflarında savaştım. Aldığım yara nedeniyle doktorlar bir bacağımı kesmek zorunda kaldı''Bir gün profesyonel lige ulaşma hayallerimin oyuncu olarak olmasa da antrenör olarak gerçekleşmesini ümit ediyorum'

MUHAMMED MİSTO - Suriye'de beş yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta rejim güçlerine karşı savaşırken bir bacağını kaybeden Suriyeli futbolcu, yeşil sahalara olan tutkusundan vazgeçmiyor.

Çok sevdiği futbol hayatına antrenör olarak devam eden Suriyeli eski futbolcu İmad Keylani (38), her gün engeline aldırmadan motosikletiyle beldede bulunan futbol sahasına gidiyor ve herhangi bir ücret almamasına rağmen gençlere tecrübelerini aktarmaya devam ediyor. Dört çocuk babası Keylani, tek gelir kaynakları olan bölgedeki hayır kurumlarından aldıkları yardımlarla ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

İçindeki futbol sevgisini, savaşı ve hayallerini AA muhabirine anlatan Keylani, 'Yıllarca Doğu Guta'daki çeşitli futbol kulüplerinde top koşturdum, ta ki Mart 2011'de ülkesinde çatışmalar başlayıp, futbol dahil bütün alanlarıyla hayat durma noktasına gelene kadar.' dedi.

Profesyonel ligde oynama hayalleri kurarken rejim güçlerinin halka uyguladığı zulme karşı sessiz kalamadığını belirten Keylani, 'Halkımı ve topraklarımı savunmak için yeşil sahaları terk ettim ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı bir gruba katıldım. Halkımı korumak için çıktığım bu yolda tek bacağımı kaybedene kadar kararlılıkla savaştım.' diye konuştu.

- 'Üç yıl ÖSO saflarında savaştım'

Keylani, 'Doğu Guta futbol kulüplerinde oynuyordum. Devrim başladığında rejimin insanlara yönelik zulümlerine ve dramatik olaylara şahit oldum. Halkımı savunmak için yaralanana kadar üç yıl ÖSO saflarında savaştım. Aldığım yara nedeniyle doktorlar bir bacağımı kesmek zorunda kaldı.' dedi.

Doğu Guta kulüplerinde 10 yıl profesyonel futbol oynadığını ve ülke içinde bir çok başarıya imza attığını ifade eden Keylani, 'Bazen forvette bazen de orta sahada oynayan iyi bir futbolcuydum. Tek hayalim bir gün profesyonel liglerdeki takımlarda oynamaktı.' ifadelerini kullandı.

- 'Gelecekten ümitliyim'

Esed rejiminin saldırıları nedeniyle El-Uteybe'deki evinden El-Merc bölgesine göç etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Keylani, Uteybe'de kardeşi ile yan yana evlerde yaşadıklarını, saldırılarda kardeşinin yaşadığı evinin bombalandığını ve kardeşinin hamile olan eşinin hayatını kaybettiğini anlattı.

Keylani şunları söyledi:

'Ülkemde yaşanan onca acıya ve şahit olduğum tüm trajedilere rağmen gelecekten ümitliyim. Takımımı çalıştırmaya devam edeceğim. Bir gün profesyonel lige ulaşma hayallerimin oyuncu olarak olmasa da antrenör olarak gerçekleşmesini ümit ediyorum.'

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde spor büyük darbe aldı. Spor etkinlikleri tamamen dururken, her daldan bir çok profesyonel sporcu saldırılar nedeniyle ülkeden ayrılmak zorunda kaldı.

Kaynak: AA