Samsunspor Teknik Direktörü Özköylü Açıklaması

'Takımın fizik yapısı açısından biraz hayal kırıklığı yaşadım' 'Sadece su şişesine tekme attığımı söyledim. O kadar delikanlılarsa Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'a da ceza versinler. O da Alanyaspor maçında aynısını yaptı. Güçleri bize mi yetiyor'

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Osman Özköylü, 'Takımın fizik yapısı açısından biraz hayal kırıklığı yaşadım.' dedi.

Özköylü, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, deplasmanda 3-0 mağlup oldukları Büyükşehir Gaziantepspor maçını değerlendirdi.

Büyükşehir Gaziantepspor'un ligin en iyi kadrolarından birine sahip olduğunu belirten Özköylü, 'İlk yarıda bir kaç kişisel hata dışında onlara pozisyon vermedik. İkinci yarının hemen başında gelen gol ve arkasından Furkan Köse'nin bireysel hatasıyla yenen 2. golden sonra takımın moral ve motivasyonu tamamen gitti. Kazandığımız penaltı ve rakibin 10 kişi kalması bizi umutlandırabilirdi ancak bu maçta şans bizden yana değildi, her şey bizim aleyhimize gelişti.' diye konuştu.

- 'Hayal kırıklığı yaşadım'

Takımla ilk defa bir maça çıktığına işaret eden Özköylü, şöyle konuştu:

'Benim adıma bir anlamda hazırlık maçı gibi oldu. En azından takımımız ne yapabilir, oyuncularımızın durumu nedir? Bu konuda biraz fikir sahibi olduk. Bir sürü handikaplarımız vardı. Bazı arkadaşlarımızın da performansı istediğimiz düzeyde olmayınca böyle bir sonuçla karşılaştık. Kimsenin umutsuz olmasını istemiyorum. Takımımızı yeni tanıdık ve ileriki haftalarda neler yapmamız gerektiğini gördük. Çok beklemediğim bazı eksikliklerle karşılaştık. Özellikle takımın fizik yapısı açısından biraz hayal kırıklığı yaşadım.'

- Hakem tarafından soyunma odasına gönderilmesi

Hakemin kendisini soyunma odasına göndermesini de değerlendiren Özköylü, 'Benim hakemle çok diyaloğum yok. Orada mağdur olan biziz. İtiraz etmem çok normal. Rakibin yere yattığı pozisyonda temas yok, 10 kişiler yoruldular ve orada tamamen bu işin hilesine başvurdu. Biz kontra ataktayız ve rakibi eksik yakalamışız, belki pozisyonu sonuçlandırsak maç 2-1'e gelse farklı şeyler olabilirdi. Hakemin orada verdiği karar maçın kaderini etkileyebilecek bir karardı. Ben sadece bunu söyledim ve yerde su şişesi vardı ona vurdum. Başka hiçbir şey yok. Maçtan sonra hakemin yanına gittim ve özür de diledim ve hakaret etmediğimi söyledim. Sadece su şişesine tekme attığımı belirttim. O kadar delikanlılarsa Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'a da ceza versinler. O da Alanyaspor maçında aynısını yaptı. Güçleri bize mi yetiyor.' ifadesini kullandı.

Özköylü, Büyükşehir Gaziantepsporlu yöneticiler tarafından parayla tutulduğunu iddia ettiği 30 kişinin maç boyunca kendisine küfür ettiğini öne sürerek, şunları kaydetti:

'Parayla satılmış insanlar benim ölmüş anneme, tribündeki karıma, şerefimize namusuma yapmadıkları hareket kalmadı. Tek bir kere dönüp cevap vermedim. Ben de orada psikolojik baskı altındayım. Takımım mağlup, insanların biraz işin psikolojisinden de anlaması lazım. Ayrıca orada şeref tribününde kulüp başkanımıza yapılan saldırı var. Zaten bu insanın kalp rahatsızlığı var ve 4 damarı değişmiş. Orada ona bir şey olsa bunun hesabını hangi milletvekili, hangi belediye başkanı verecek. Onların hepsi seçilmiş insanlar yazıklar olsun.'

Öte yandan Samsunspor, teknik direktör Özköylü yönetiminde, pazar günü kendi sahasında oynayacağı Altınordu maçının hazırlıklarına başladı.

Nuri Asan Tesisleri'ndeki antrenmanda kırmızı-beyazlılar, kondisyon ağırlı bir çalışma gerçekleştirdi. Antrenmana sakatlığı bulunan Ercan Yazıcı katılmazken, kaleci Furkan Köse takımdan ayrı koştu.

Kaynak: AA