Pendik Ampute Futbol Takımı, Kemer'de Kamp Yapıyor

Pendik Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, ampute futbol süper ligi öncesi Kemer ilçesinde kampa girdi.

Bir otelin futbol sahasında kamp yapan Pendik Ampute Futbol Takımı, günü 3 saat antrenman yaparak, 30 Ekim'de başlayacak Ampute Futbol Süper Ligi'ne hazırlanıyor.

Takımında, iki Özbekistan ve bir Gana milli takım oyuncusu bulunduran Pendik Engelliler Spor Kulübü, ligde şampiyonluğu hedefliyor.

Pendik Engelliler Spor Kulübü Başkanı Osman Bozanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün 2012'de kurulduğunu belirterek, ilk iki sene ampute futbol takımı olarak birinci ligde mücadele ettiklerini söyledi.

Birinci ligde şampiyon olduktan sonra son iki yıldır da süper ligde mücadele ettiklerini ifade eden Bozanlı, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonunun organize ettiği ve 30 Ekimde başlayacak Ampute Futbol Süper Ligi öncesi Kemer'de bir haftalık kampa girdiklerini kaydetti.

Bozanlı, Türkiye'de 26 ampute futbol takımı olduğunu ve bunların 10'unun süper ligde, 8'inin birinci lig beyaz grup, 8'inin de ikinci lig kırmızı grupta mücadele ettiğini belirtti.

Bütün ampute takımları olarak maddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Bozanlı, antrenmanlarda hem rehabilitasyon hem de profesyonel anlamda futbol oynadıklarını anlattı.

Antrenman sırasında takım oyuncularının moralini yükseltmek ve onlara destek olmak amacıyla bazı sözler söylediklerini vurgulayan Bozanlı, 'Antrenman sırasında bazen çocuklara 'koşsana, sen sakat mısın?' gibi sözler söylediklerini belirtti.

Bozanlı, Pendik Belediyesi ve Pendik Spor'un kendilerine verdiği desteklerden dolayı şanslı olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerin arena statları var. Bizim de inşallah Pendik Arena diye bir stadımız olacak. Pendik belediyesi tarafından yapılıyor. Bu İstanbul'un ilk, Türkiye'nin üçüncü ampute sahası olacak. Bu sahada sadece ampute futbolu oynanacak. Stadın kaç kişilik olduğu önemli değil. Önemli olan orayı doldurmak. Bizim takımda, Türkiye Ampute Milli Takımının yanı sıra Gana ve Özbekistan milli takımları oyuncuları da var.'

Kaynak: AA