Okul Sporları Seçmeleri Erciş'te Yapılacak

Van’ın Erciş ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı okul sporları toplantısı gerçekleştirildi.

Erciş Kaymakamlığı çok amaçlı salonunda gerçekleşen toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Gençlik Hizmetleri ve Spor Erciş İlçe Müdürü Levent Bayraktar, Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nurullah Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Hasan Mercan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörleri Umut Pişkin, Mustafa Kazancı ve Erdal Sarsılmaz ile Erciş, Muradiye ve Çaldıran okullarında görev yapmakta olan beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Van İl Şube Müdürü Yalçın Özdemir; Erciş, Muradiye ve Çaldıran okul sporlarının Erciş’te düzenleneceğini bildirdi. Erciş’in tesis ve potansiyel anlamında hiçbir sıkıntısının olmadığını da belirten Özdemir, “Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de gayretleriyle beraber nasip olursa okul sporlarını Erciş’te ayrı bir grup, ayrı bir merkez olarak yapıp daha sonra da ildeki müsabakalara katılarak okul sporlarının tamamını yapacağız. Erciş potansiyel anlamında büyük bir ilçemizdir. Tesis altyapısında hiçbir eksiği bulunmamaktadır. Biz elimizden geldiği kadar Erciş’te yapabileceğimiz spor branşlarının hemen hemen birçoğunu burada gerçekleştireceğiz. Erciş, bilindiği üzere futbol, atletizm ve diğer birçok alanda isminden söz ettiren nadir bir ilçemiz. Ümit ediyorum ki sizler de bu okul sporlarında yapmış olduğunuz emekle Erciş Muradiye ve Çaldıran ilçelerimizin daha fazla sporcuya ulaşması, daha fazla gençlerimize ulaşmasını, aynı zamanda buradan yetişen arkadaşlarımızın ilimizin, ülkemizin sporuna katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Siz beden eğitimi öğretmenlerimizle birlikte olmanın ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiden sizlere, sizlerin yetiştireceği sporcu öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum” dedi.

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ise, spor ve sporcunun önemine değindi. Okul sporlarının bir bölümünün Erciş’te yapılacağından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Şimşek, “Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerimizde müthiş bir spor altyapısı ve yetenekli öğrenciler mevcuttur. Bu yetenekli öğrencilerimizi ortaya çıkartıp dünyaya, ülkemize tanıtan başarılı öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz var. Erciş olarak geçen yıl okullarımızdan 212 takımımız çeşitli spor branşlarında ter döktü. Bu rakam bizim için çok büyük. Peki yeterli mi? Kesinlikle hayır. Bunun için bu organizasyonun ilçemizde yapılması, bu sayının kat kat artacağına işarettir. Erciş olarak kros, atletizm, muay thaı branşlarında Türkiye, Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarttık. Neden şimdi aynı başarıyı Muradiyeli, Çaldıranlı, Ercişli bir öğrencimiz çıkartmasın. Siz beden eğitimi öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Elbirliği içinde ilçemize, ilimize, bölgemize, ülkemize daha nice başarılı sporcular yetiştirmeyi hedeflemeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından görevlendirilen koordinatörler tarafından okul sporları sistemi hakkında beden eğitimi öğretmenlerine bir sunum yapıldı. Soru ve cevapların ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: İHA