'Gençlerbirliği Bizimle Birlikte Çok Yol Aldı'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Üzülmez: 'Son zamanlarda Galatasaray'ın bir Anadolu takımı karşısında bu kadar baskı yediğini hatırlamıyorum' 'Çaykur Rizespor deplasmanında kazanırsak, gözümüze üst sıraları kestireceğiz'.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, takımının Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kaybettikleri Galatasaray maçının ikinci yarısındaki oyunundan memnun olduğunu söyledi.

Üzülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray karşısında maça iyi başlayamadıklarını ve ilk 30 dakika rakibin baskısını hissettiklerini belirterek, 'Sadece defansif anlamda oynamaya çalışan bir takım görüntüsü verdik. Rakibimiz golü buldu, pozisyonlar da üretti. İlk yarıda beklentimizin uzağında bir futbol oynadık.' dedi.

Devre arasında soyunma odasında futbolcularıyla ikinci yarıda daha etkili bir futbol sergilemeleri gerektiğini konuştuklarını belirten Üzülmez, 'İkinci yarıda maçın hakimi bizdik. Son zamanlarda Galatasaray'ın bir Anadolu takımı karşısında bu kadar baskı yediğini hatırlamıyorum. Cihat Arslan hocanın 'Muslera bu ligde haksız rekabet yaratıyor' sözüne sonuna kadar katılıyorum. Belki Muslera olmasaydı skoru lehimize çevirebilirdik. Farklı ve öz güveni olan bir kaleci.' diye konuştu.

Maçın ikinci yarısında ortaya konan futboldan memnun olduğunu dile getiren Üzülmez, şunları kaydetti:

'Galatasaray maçının ikinci yarısındaki oyun, ilerisi için bizi umutlandırıyor. Ligin en az gol yiyen iki takımından biriyiz. Gençlerbirliği, bizimle birlikte çok yol aldı, bunu kabul etmek lazım. Tüm spor otoriteleri, ikinci yarıda mahkum oynayan bir Galatasaray vardı diyorsa bu Gençlerbirliği'nin nereye geldiğinin göstergesidir. Kaybetmemize rağmen çok tebrik telefonu aldık. Pozisyonları değerlendiremezseniz, kazanamıyorsunuz. Ofansif olarak daha fazla üretmemiz gerekiyor.'

- Çaykur Rizespor deplasmanı zor olacak'

Teknik direktör Üzülmez, Spor Toto Süper Lig'de bu hafta deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynayacaklarını hatırlatarak, karşılaşmanın iki takım açısından da kritik olduğunu belirtti.

Ligin geneline bakıldığında takımların denk bir mücadele sergilediğinin altını çizen Üzülmez, şu ifadeleri kullandı:

'Çaykur Rizespor'un 5 puanı var. Bu konumdaki bir takım, iç sahada kazanmak ve ilerleyen haftalar için avantaj elde etmek isteyecektir. Biz iyi mücadele eden ve öz güveni olan bir takımız. Üst sıraları hedefliyorsak, artık deplasmanda da kazanmamız gerekiyor. Eğer Rize'den 3 puanla dönersek, üst sıraları gözümüze kestireceğiz. Olumsuz bir skorda ise orta veya alt sıralarda kendimize yer bulacağız. Bu açıdan karar vermemiz gereken bir karşılaşmaya çıkacağız. Zor olacak ama kazanmak için sahada yer alacağız.'

Kaynak: AA