Anfield Road'da Gol Sesi Çıkmadı

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Manchester United, deplasmanda Liverpool ile golsüz berabere kaldı.

İngiltere Premier Lig'in 8. haftasında Manchester United, deplasmanda Liverpool ile 0-0 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda perşembe günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Manchester United, Anfield Road Stadı'nda Liverpool ile karşılaştı. Ibrahimovic ve Pogba'nın uzaktan şutlarıyla rakip kaleyi yoklayan konuk ekip karşısında 30. dakikada Firmino'nun kafa vuruşuyla gole yaklaşan Liverpool, İspanyol file bekçisi De Gea'yı geçemedi ve ilk yarı golsüz sona erdi.

Ev sahibi ekibin tempolu başladığı ikinci yarıda, Matip'in pasıyla ceza alanında hareketlenen Emre Can'ın üç Manchester Unitedlı futbolcu arasından yaptığı vuruşta kaleci De Gea topu son anda çelerek gole izin vermedi. 70. dakikada Brezilyalı Coutinho'nun ceza yayı önünden kaleye çektiği sert şutta, bir kez daha sahneye çıkan İspanyol kaleci meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı. Baskılı oyununu sürdüren ancak skor üretemeyen Liverpool, golsüz sona eren maçta rakibiyle puanları paylaştı.

Eleştirilen performansı nedeniyle ligdeki Leicester City ve Stoke City maçlarında yedek kulübesinde oturan Rooney, Liverpool karşısında da ilk 11'de yer almadı. Bu sezon lig maçlarında toplam 44 dakika forma şansı bulan Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can'a ise teknik direktör Jurgen Klopp ilk kez ilk on birde görev verdi.

Ligde dört maçlık galibiyet serisinin ardından Manchester United ile berabere kalan Liverpool, 17 puanla dördüncü sırada zirve takibini sürdürdü. Son beş haftada bir galibiyeti bulunan Manchester ekibi ise 14 puanla yedinci sırada yer alıyor.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile karşılaştığı 5 maçta 3 galibiyet alan Liverpool'un Alman çalıştırıcısı Klopp, deneyimli meslektaşına karşı ikinci kez beraberliğe razı oldu.

Kaynak: AA