Yüzme Federasyonu İçin İkinci Aday Nevres Akan Oldu

Türkiye Yüzme Federasyonu’nda iki dönem Asbaşkanlık yapan Nevres Akan, 6 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri için geçtiğimiz Cuma günü resmi dilekçeyle başvurarak adaylığını açıkladı.

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından 6 Kasım’da 4. olağan genel kurulunda başkanlık için adaylık başvurusunda bulanan, iki dönem federasyonda asbaşkanlık yapan Nevres Akan oldu. Şu an Denizli Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı olan Nevres Akan, 6 Kasım’da yapılacak 4. olağan genel kurulda başkanlık adaylığı için Cuma günü resmi dilekçeyle ikinci adaylık başvurusu yapan isim oldu.

Bu seçimlerde kendisi ve ekibine güvendiğini, ülkenin uluslararası arenada sportif başarılarda temsil edilmesi gerektiğini belirten Nevres Akan, “15 Temmuz sonrası ülkemizin sportif anlamda, uluslararası arenada daha fazla tanıtılması gerektiğine inandığım için ben ve ekibim Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığını adaylığımızı Cuma günü resmi başvurumuzu yaparak açıklamış olduk. Bu alanda başta altyapımız, çocuklarımızın havuzlarda sportif faaliyetleri ve eğitim önceliği olmak üzere milli takıma daha fazla sporcu katmak istiyoruz” dedi.

“Hedef 2020 olimpiyatlarında yüzmede derece almak”

Başkan seçildikten sonra hedefleri hakkında konuşan ve 2020 olimpiyatlarından altın madalya alacakları iddiasında bulanan Akan, “2020 olimpiyatlarına en iyi şekilde hazırlanacağımız için altın madalya alarak, 2023 hedeflerini yakalamak istiyoruz. Bu hedef çerçevesinde, başta sporcu ailelerimize, spor antrenörlerimize, kulüp temsilcilerimize, genel müdürlüğümüze, bakanlığımıza ve sporu önemseyen Başbakanımız ile Cumhurbaşkanımız olmak üzere, onlarla beraber yürüyeceğimize ve onlara layık olacağımıza inanıyorum. Hedef, 2020 olimpiyatlarında en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA