'Takımın Oyunundan Memnunum'

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasının kapanış maçında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Antalyaspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, takımının oynadığı oyundan memnun olduğunu söyledi.

Oynadıkları oyundan çok memnun olduğunu ifade eden Antalyaspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay, “Takımımın oynadığı oyundan çok memnunum. Bir haftalık bir çalışma yaptık ve 1 haftalık süre içerisinde böyle bir oyun oynadılar. Geçen haftalarda oyundan düşmeler oldu ama bu maçta sürekli oyun içerisindeler. Maça baktığımız zaman Rizespor’un 1-2 pozisyonu var. Son pasları değerlendiremediğimiz ve basit bir hatadan dolayı golü yedik” dedi.



“GALİP GELSEK OYUNCULARIMIZA MORAL OLURDU"

Takıma sonradan geldikleri için bir anda yüklenemeyeceklerini belirten Çalımbay, “Fizik olarak eksik oyuncularımız var. Eto’o istenen seviyede değil. Sezon başlamadan bazı sorunları vardı. Biz gelmeden önce de kadro dışıydı. Bugün Eto’o ve bütün takım inanılmaz bir efor sergiledi. Bugün galibiyet alsaydık takıma inanılmaz bir moral gelecekti. İyi bir takımız ama eksiklerimiz de var. Uzun süren bir galip gelememe durumu var ve onu aşmak içinde uğraşıyoruz. Galip gelseydik oyunculara iyi bir moral olabilirdi” şeklinde konuştu.



“HATALARI YAPMAZSAK İYİ YERLERE GELEBİLİRİZ"

İlerleyen haftalarda layık oldukları yerlere geleceklerini söyleyen Rıza Çalımbay, “Galip gelseydik iyi bir avantaj yakalayabilirdik. Yolumuz çok uzun. Aradaki puan farkları büyük değil ve kapatılabilir. Yaptığımız hataları bundan sonraki maçlarda yapmazsak istediğimiz yerlere gelebiliriz” dedi.



KARAMAN: ÖNEMLİ BİR PUAN ALDIK

Çaykur Rizespor Teknik Drektörü Hikmet Karaman da geçen hafta 90+2. dakikada golü yediklerini ve 1 puan kaybettiklerini ifade etti.

Karaman, bugün de oyunun son bölümünde gol atarak 1 puan kazandıklarını belirtti.

Maçın ilk yarısında oyuna daha çok ortak olduklarını söyleyen Karaman, “İlk yarıda rakip kalede tehlikeli ataklarımız vardı. İkinci yarıda ise Antalyaspor’un hücumda daha çok baskısını gördük. Ancak, nihayetinde bulduğumuz golle lig sıralamasında ve puantaj yönünde çok önemli puan aldık. Rizespor açısından teknik heyet olarak değerlendireceğimiz önemli bir konu da Kweuke, uzun bir sakatlıktan sonra bu maçta 90 dakika oynadı. Bu bir teknik adam olarak risk olabilir ama bir yerden de başlamalıydı. Oğulcan ise milli takımdan geldi ve 4 hafta oynayamayan bir oyuncu. Ayrıca Ahmet İlhan Özek şık bir gol attı. Ahmet İlhan ve Mehmet Akyüz’ü ben transfer ettim. Ahmet İlhan’dan çok şey bekledim. Bu gol umut ediyorum onun için başlangıç olur. İnşallah üçüncü bölgedeki hücum hattını daha geniş ve güçlü tutarak bundan sonraki maçlara bu oyun tarzı yayılacaktır” dedi.

Kaynak: İHA