Kyrgios'a 8 Hafta Men Cezası

Profesyonel Erkek Tenisçiler Birliği, Şanghay Masters'ın ikinci turunda elenen Avustralyalı Nick Kyrgios'a müsabakadaki hareketleri nedeniyle 8 hafta men cezası verdi.

Avustralyalı tenisçi Nick Kyrgios, Şanghay Masters Turnuvası'nın ikinci turunda yenildiği maçtaki hareketleri nedeniyle 8 hafta men cezası aldı.

Profesyonel Erkek Tenisçiler Birliği (ATP) tarafından yapılan açıklamada, geçen hafta Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen turnuvanın ikinci turunda Alman Mischa Zverev ile karşılaşan Kyrgios'a, 8 hafta ATP turnuvalarından men cezası verildiği belirtildi.

Kyrgios'un cezasının, psikolojik danışmanlık hizmeti almayı kabul ettiği takdirde 3 haftaya düşürüleceği bildirildi.

Rakibine 6-3 ve 6-1'lik setlerle kaybettiği karşılaşmanın ardından 16 bin 500 dolar para cezası verilen Avustralyalı tenisçinin, 25 bin dolar daha para cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

Maçta kullandığı bir serviste topu yavaşça gönderen, diğer bir oyunda ise rakibinin servisini beklemeden sahadan çıkarak sandalyesine oturan 21 yaşındaki tenisçi, seyirci tarafından ıslıklanmıştı. Kyrgios, ilk turda ABD'li Sam Querrey'yi yendiği maçın ardından yaptığı açıklamada, müsabaka sırasında çok sıkıldığını söylemişti.

Kaynak: AA