Bursaspor'un Kare Ası

Teknik direktör Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'in geride kalan 7 haftasında Harun Tekin, Aziz Eraltay, Batalla ve Del Valle'yi tüm maçlarda 90 dakika sahada tuttu Yeşilbeyazlı takımın 19 yaşındaki genç futbolcusu Kubilay Kanatsızkuş, en fazla sahada yer alan isimler arasında yer aldı.

Spor Toto Süper Lig'de, geride kalan 7 haftada 4 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlikle 13 puan toplayıp, 4. sırada yer alan Bursaspor'da 4 futbolcu, maçlarda 90 dakika sahada kalma başarısı gösterdi.

Kaleci Harun Tekin, Aziz Eraltay, Pablo Martin Batalla ve Yonathan Del Valle, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun vazgeçilmez futbolcuları arasında yer aldı.

Bu oyuncular, 7 maçta toplam 630'ar dakika takımlarının başarısı için ter döktü. Sezon başında altyapıdan alınan 19 yaşındaki golcü Kubilay Kanatsızkuş da ilk 11'de başladığı 4 karşılaşmada toplam 327 dakika sahada kalmayı başardı.

Yeni transfer Joshua John, 4'ü ilk 11 olmak üzere 5 maçta toplam 291 dakika görev alırken, Serdar Aziz'e karşılık Galatasaray'dan alınan Bilal Kısa da 2'si ilk 11 olmak üzere 4 maçta 188 dakika yeşil-beyazlı formayı giyme şansı yakaladı.

Bursaspor'un gol yollarındaki umudu Tomas Necid ise bu sezon teknik heyetin gözüne girmeyi başaramadı.

Geçen sezon takımda en fazla gol atanlar arasında olan Necid, 2'si ilk 11, 3 maçta 126 dakika sahada kalırken, henüz rakip fileleri havalandırma başarısı gösteremedi.

- Deniz Yılmaz sahalara döndü

Bursaspor'un sağ kanatta ve forvette en etkili futbolcularından biri olan Deniz Yılmaz ise sakatlık nedeniyle takıma gerekli katkıyı sağlayamadı.

Ligin ilk 6 haftasında forma giyemeyen Deniz, son Osmanlıspor maçında 90 dakika sahada kaldı.

Vioux Sane ise sakatlığı yüzünden henüz yeşil-beyazlı formayı ligde terletmedi.

Kaynak: AA