Boylarından Büyük İstekalarla Ağabeylerine Kafa Tutuyorlar

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Bilardo Türkiye Pool Şampiyonası'nda mücadele eden 8 yaşındaki Tezcan Gürdüç ve 9 yaşındaki Efe Dere, boylarından büyük istekalarla kendilerinden büyük rakiplerine karşı mücadele verdi Tezcan Gürdüç: 'Kendimi geliştirerek, Semih Saygıner gibi bir sporcu olmak istiyorum'.

YUNUS İÇEN - Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Pool Şampiyonası 2. ayak müsabakalarına katılan 8 yaşındaki Tezcan Gürdüç ve 9 yaşındaki Efe Dere, müsabakalarda ilgi odağı haline geldi.

Göynük Mahallesi'nde bir otelde gerçekleştirilen şampiyonada yıldızlar kategorisinde mücadele eden Tezcan Gürdüç ve Efe Dere, boylarından büyük istekalarla kendilerinden yaşça büyük rakipleriyle mücadele etti.

Tezcan Gürdüç'ü çalıştıran Bursa Mustafakemalpaşa Belediye Spor Kulübü Antrenörü Cüneyt Nadi Okurlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya takım olarak katıldıklarını söyledi.

Mustafakemalpaşa Dayanışma ve Yardımlaşma Merkezinin açtığı kurslardan birinin bilardo olduğunu ifade eden Okurlar, kurstaki çocukları bilardo sporunda eğiterek sosyal yaşama kazandırdıklarını kaydetti.

Okurlar, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığının bilardo oynayan çocuklara büyük destek verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

'Hiçbir sıkıntımız yok. Bu çocukları bilardo sayesinde topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Bilardonun kültürü çok farklı. Bilardonun en büyük küfürü bile alkıştır. Tezcan okuldan sonra direk salona geliyor ve günde en az 2,5 saat antrenman yapıyor. Tezcan, bilardoya devam ederse ve ailesi desteğini bırakmazsa gelecek vaat eden sporculardan. İstekalar, Tezcan'ın boyundan büyük ama bizim rota dediğimiz uzatma istekalarımız var. Bu nedenle fazla sıkıntı yaşamıyor. Altına sandalye koyarak oynaması onun fiziksel gelişimini engeller. Bunun için isteka, boyuna ne kadar büyük olursa olsun bu şekilde gelişmesini sağlayacağız.'

- 'Hedefimiz milli takım'

Tezcan'ın daha ilk turnuvası olduğunu, önümüzdeki yıllarda sporcunun daha da deneyim kazanacağını ifade eden Okurlar, 'Müsabakalarda bazen top masanın ortasında kaldığı zaman acele ediyor ve hemen topa vurmak istiyor. Bu da Tezcan'ın kaybetmesine neden oluyor. Bunların üstesinden gelmek için zamana ihtiyaç var. İki yıl içinde hazır hale geleceğine inanıyorum. Hedefimiz Tezcan'ı milli takıma kazandırmak. Çünkü yıldızlar pool branşında milli takım oluşturmaya ihtiyacımız var.' açıklamasında bulundu.

Sekiz yaşındaki Tezcan Gürdüç de kendisini antrenörü Cüneyt Nadi Okurlar'ın bilardoya yönlendirdiğini kaydederek, 'Bilardo oynamayı çok seviyorum. Bana bu sporu sevdiren Cüneyt hocama teşekkür ederim. İlerde büyük bir bilardo sporcusu olmayı hedefliyorum. Kendimi geliştirerek, Semih Saygıner gibi bir sporcu olmak istiyorum.' diye görüş belirtti.

- Efe Dere

Efe Dere'nin antrenörü Ömer Erden ise düzenlenen şampiyonaya Eskişehir'den katıldıklarını belirterek, 'Efe, ilk başta oynamak istedi. Boyunun kısalığı ve istekanın boyundan büyük olması nedeniyle oynayamayacağını düşündük ama doğal yeteneği olduğunu gördük ve bilardoyu öğretmeye başladık. Efe, bir senedir bilardo oynuyor. Okul zamanları hariç yaz tatillerinde günde yaklaşık 8 saat bilardo antrenmanı yapıyor.' dedi.

Erden, Efe'yi milli takıma katmayı hedeflediklerini bildirdi. Efe'nin bunu başaracağına inandığını anlatan Erden, 'İstekanın boyundan büyük olması Efe'yi ilk başlarda çok etkiliyordu ama daha sonra buna alıştı. İlk başlarda uzakta kalan toplara vuramıyordu. Şimdi topları nasıl kontrol edeceğini öğrendi. Rakipleri ile istekanın kendisinden büyük olması sorun yaratmıyor. Ailesi desteğini esirgemediği sürece büyük başarılara imza atacaktır.' diye konuştu.

Efe Dere ise 8 yaşında kendi isteği ile bilardoya başladığını ve 1 senedir bu sporla uğraştığını kaydetti. Efe, önceliğinin dersleri olduğunu ifade ederek, boşa zamanlarında sürekli bilardo oynadığını söyledi.

Hedefleri arasında kendini geliştirip dünya ve Avrupa'daki şampiyonalara katılmak olduğunu vurgulayan Efe, 'İleride Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. ABD'li bilardo sporcusu Shane Van Boening'i örnek alıyorum.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA