Tekirdağ Karete Spor Kulübü Faaliyetlerine Devam Ediyor

Tekirdağ Karete Spor Kulübü, uzakdoğu sporları eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Tekirdağ Karate Kulübü başkanı Numan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'da bir yıl önce kurulan kulüpteki faaliyetler ile kick boks, mai thai, karate gibi uzakdoğu sporlarıyla gençleri tanıştırdıklarını söyledi.

Gençleri uzakdoğu sporlarıyla tanıştırarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladıklarını, ailelerin de bu kulüplere sahip çıkarak çoçuklarının buralara gelmelerini sağlamaları gerektiğini belirten Doğan, 'Aileler çocuklarının boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamalıdır. Aileler karate gibi sporların çocuklarını sakatlayacağını düşünüyor. Bu düşünce yanlış bir düşünce, bu sporlarla çocuklar, gençler sakatlanmaz aksine kas ve vücutları güçlenir.' dedi.

Uzakdoğu sporlarının hemen başlayıp başarılı olacak bir spor değil zamanla olacak, başarılacak bir spor olduğunu anlatan Doğan, 'Tekirdağ'da böyle bir kulüp açmamdaki amaç buradaki gençlerin kötü alışkanlıklara bulaşmaktansa buralara gelerek zamanını en iyi şekilde spor yaparak değerlendirmesini sağlamak. Ayrıca, burada, gençleri en iyi şekilde yetiştirerek Türk milli takımlarına başarılı sporcular kazandırmayı amaçlıyoruz.' diye konuştu.

Doğan, 5 yaşından 70 yaşına kadar bütün vatandaşlara hizmet verdiklerini ve uzakdoğu sporlarıyla tanışmak isteyen herkesi kulübe beklediğini dile getirdi.

Kaynak: AA