Şehitler İçin Güreştiler

Şehit Ömer Halis Demir ile 15 Temmuz şehitleri için Kahramanmaraş’ta Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası düzenlendi.

Kahramanmaraş kent meydanı olarak bilinen 15 Temmuz darbe kalkışmasında ilk kurşunu sıkan Şehit Ömer Halis Demir’in adı verilen meydanda 420 sporcu dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonasına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş milletvekilleri, Geleneksel Spor Federasyon Başkanı Alparslan Ceylan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Müsabakalar sonunda; 30 kilogramda Ramazan Esendere, 35 kilogramda Emirhan Tosun, 40 kilogramda Furkan Ertürk, 45 kilogramda Fatih Doğan, 50 kilogramda Arif Yüce, 55 kilogramda Turgut Kiremit, 60 kilogramda Mevlüt Özdemir birinci oldu.

Yıldızlar kategorisinde 45 kilogramda Sinan Arıkan, 55 kilogramda Hüseyin Kekçe, 65 kilogramda Cemil Doğan, 75 kilogramda Burak Sönmez, 85 kilogramda Resul Bayındır birinciliği elde etti.

Büyükler kategorisinde ise 60 kilogramda Musa Ayar, 65 kilogramda Emin Öğüt, 70 kilogramda Mustafa Öztürk, 80 kilogramda Ünal Çakmak, 90 kilogramda Vakkas Özada ilk sırada yer aldı.

Kaynak: İHA