'Gran Fondo Marmara' Bisiklet Organizasyonu

Bursa ve Yalova'dan yola çıkan yaklaşık 2 bin amatör bisikletçi, Osmangazi Köprüsü'nü kullanarak İstanbul Maltepe'ye ulaşmaya çalışacak.

'Gran Fondo Marmara' adı verilen bisiklet organizasyonunun startı Bursa ve Yalova'dan verildi.

Organizasyona katılan 25 ülkeden 87'si bayan yaklaşık 2 bin amatör bisikletli, Kent Meydanı'ndan verilen başlangıçla Osmangazi Köprüsü'nü de kullanarak İstanbul'un merkez Maltepe ilçesine ulaşmak için yola çıktı.

Osmangazi Köprüsü'nün kullanılacağı ilk bisiklet yarışı olma özelliği bulunan organizasyon, 131 ve 58 kilometre olmak üzere iki farklı parkurda yapılıyor. Bursa Kent Meydanı'ndan başlangıcı verilen uzun parkur ile Yalova Altınova'dan verilen kısa parkura katılan amatör bisikletliler, İstanbul Maltepe'ye ulaşmak için pedal çevirecek.

Organizasyon nedeniyle, İzmit Körfezi'nin iki yakasını bağlayan, İstanbul'a karayolu ile ulaşım mesafesini kısaltan Osmangazi Köprüsü, 09.00-14.00 saatleri arasında trafiğe kapatıldı.

Bursa-İstanbul arasının 4,5 saatte geçilmesi planlanan yarışın sonunda farklı kategorilerde dereceye girecek sporculara çeşitli ödüller verilecek.

Kaynak: AA